Hírforgó, Képgaléria, Média

Ünnepélyesen átadták a Kacsa-tó és az Erzsébet-ligeti Pavilon projektet

Sokáig emlékezetes ajándékozós napja lesz Szarvas város egészének 2023. december 21. A hirtelen jött hideg szeles idő ellenére két ragyogó ajándék került az itt élők virtuális Mindenki Karácsonyfája alá.


Az ajándékozás sora a Kacsa-tónál indult délelőtt tízkor. Az összességében 830 milliót érő beruházás területén – ahol a kivitelező INTEGRÁL Építő Zrt. minden idők legnagyobb önkormányzati parképítését és rekonstrukcióját végzi – délelőtt 10-kor, az impozáns rendezvénycsarnoknál kezdődött az ünnepség.


Erre az alkalomra kiállították a Tessedik Sámuel Múzeumból a törökkori palánkvár makettjét is. Nem véletlenül, mivel várhatóan ez a hatalmas szabadtéri közösségi tér és szabadidős vízparti központ a Várkert nevet veheti fel a jövőben.

A megjelenteket Babák Mihály polgármester köszöntötte, dr. Melis János címzetes főjegyző, Molnár Etele alpolgármester, Hodálik Pál térségi tanácsnok, a vármegyei közgyűlés tagja, valamint a Képviselő-testület megjelent tagjainak jelenlétében.

Az ünnepségen a polgármester históriai elemeket is ötvöző beszéde után a kivitelező cég vezérigazgatója, Bődi Péter is felszólalt a projektmenedzser Varga Dorottya mellett. Mint az Babák Mihály részéről elhangzott, a Kacsa-tó hivatalos közösségi átadására 2024 Gyermeknapján kerülhet sor. Az INTEGRÁL csapat addig még elvégez jónéhány tereprendezési parkosító munkát.

Az ünnepség résztvevői a Kacsa-tótól a gyönyörűségesen rekonstruált és kibővített Erzsébet-ligeti Pavilonba vonultak. Ott már valódi ünnepváró meleg miliő fogadta az érkezőket, akikhez ott már Dankó Béla országgyűlési képviselő is csatlakozott. Szemmel láthatóan a végső munkálatokat 39.924.800 forint bruttó áron elvégző KOMÉP Kft. elegáns köntösbe varázsolt a Pavilon belső terét. Ott Babák Mihály polgármester érzékeltette köszöntőjében a beruházás vadregényes történetét. Ünnepi köszöntőt mondott Dankó Béla országgyűlési képviselő. Beszédében utalt a hely kultúrtörténeti hagyományaira. Mint elhangzott: az ünnepélyes megnyitó népvigalmi átadó időpontja 2024. május 1.