Hírforgó, Labdarúgás, Sportsarok

A jegyzetfüzet fiókba került

Mély fájdalommal hallottuk a hírt, hogy elhunyt Kepenyes György (1941-2023) sporttudósító. A szarvasi labdarúgás legnagyobb ismerője távozott.


Anno Csabai Pali Bácsitól vette át a stafétabotot és küldte tudósításait a szarvasi labdarúgó mérkőzésekről hétről-hétre, évről-évre évtizedeken keresztül a helyi, megyei, országos sport sajtónak. Segítője volt a Kű Lajos által létrehozott Kárpát-medencei diák fiatalok Bethlen-csoport labdarúgó mérkőzéseinek  lebonyolításában és adta hírül eredményeit.

Jegyzetfüzettel, tollal, ceruzával, radírral felszerelkezve a mérkőzések előtt több mint egy órával már az Erzsébet-ligeti pályán volt, sokszor a családi ebédek rovására is. Lehetett tűző nap, hideg tél, eső-hó – Gyuri Bácsi nem hiányzott. Ismerte a csapatvezetőket, játékosokat, játékvezetőket, akik tisztelték.

Ismerte az öltözők hangulatát, örömét, bánatát. Évtizedek alatt sok jegyzetfüzet betelt eredményekkel, játékosok nevével. Sokszor elkísérte a csapatot vidéki mérkőzésekre is. Záró sípszó után küldte tudósítását az eredményről.

Színes egyéniségére jellemző, hogy sokoldalú volt. Ugyancsak évtizedek óta tagja az Ótemplomi Egyházközségnek, egyben gondnoka az Egyháznak és az Ótemetőnek. Olykor pihenni elvonult méheihez, azok zsongása mindig megnyugtatta. A kór rajta is erőt vett. A legnagyobb Bíró lefújta a mérkőzést, jegyzetfüzet a fiókban marad. Egy nagyszerű Ember, Barát, Sporttudósító távozott. A szarvasi és megyei sport társadalom osztozik a család fájdalmában.

Gyuri Bácsi, nyugodj békében, emléked megőrizzük.