Kézilabda, Sportsarok

Orosháza duplázott

Huszonegyedik alkalommal került megrendezésre az Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna Szarvason 2024. január 24-én az Alkotmány utcai Sportcsarnokban.


Ifj. Csery István az 1960-as években mintegy évtizeden át volt meghatározó egyénisége a szarvasi kézilabda csapatnak. Játszott az ifjúsági csapatban, majd a felnőttek között a megye bajnokságban, az NB II-ben, végül az NB I/B-s bajnokságban. Az aktív játékot abbahagyva edzői képesítést szerzett és a SZIRÉN SE női csapatát irányította egészen az NB I/B-ig.  Játékos pályafutására és edzősködésére hagyományosan emléktornával emlékezik az utókor. A megye öregfiúk csapatai évente egyszer összejönnek és megmérkőznek a Vándor Kupáért.

Eredmények: Szarvas-Orosháza 14-21 nyitómérkőzésen a tavalyi kupavédő döntetlen első félidő után (10-10) biztosan nyerte a mérkőzést. Újkígyós-Mezőhegyes 19-18-as mérkőzésen nehezen nyert a Kígyós. Mezőhegyes-Szarvas 14-21-es találkozón a rendezők végig vezetve biztosan nyertek. Orosháza-Újkígyós 17-16. Szoros csatában nyert a pályaválasztó. Orosháza-Mezőhegyes 21-19. A hegyesiek felszívták magukat, de nyerni nem tudtak. A záró találkozón a második helyért küzdöttek a szarvasiak Kígyós ellen (18-20), de a vendégek első félidei előnyüket megtartották a záró sípszóig.

Helyezések: I. Orosháza 6 pont (59-49) – 2024-ben a kupa védői, 2. Újkígyós 4 pont (55-53), 3. Szarvas 2 pont (53-55), 4. Mezőhegyes 0 pont (51-61). Valamennyi csapat emléklapot kapott.

Különdíjasok: gólkirály Raffai András (Orosháza) 20 találattal, legjobb kapus Csatlós Lajos (Újkígyós), legtechnikásabb játékos Pásztor Ákos (Mezőhegyes).

A díjakat a névadó unokái és dédunokái adták át. A rendezvény támogatói: Csery család, NKK Szarvas, HC Szarvas, Nagyrét Farm Szarvas, Vadászkürt Vendéglő Szarvas.