Hírforgó

Könyvtárba mentem. Majd jövök!

Városunk könyvtára olyan információs és közösségi tér, ahol a kutatás, a tanulás, az élményszerző olvasás mellett, a szabadidő hasznos eltöltésére is alkalma nyílik az érdeklődőknek. Számos könyvtári közösség működik kicsiknek, nagyoknak egyaránt.


Az Internet klub tagjai a foglalkozásokon a tudatos internethasználattal, az okos telefon rejtelmeivel foglalkoznak. Az Olvasókörbe azok járnak, akik szeretik az irodalmat, szívesen beszélgetnek olvasmányélményeikről. A Textil világa klub kötetlen módon igyekszik megismertetni, megkedveltetni a „textil világát”, melyben kiemelt helyet kap a varrás. Hamarosan elindul a HorgolÓra foglalkozás is, melyen a horgolás alapjai mellett a különböző technikák elsajátítása a cél. A DÓ-RAY-MI a zenekedvelők közössége, rock és jazz mellett klasszikus zenéket is hallgatnak, sőt kulisszatitkokat tudhatnak meg a zenészekről, vagy egy-egy dal születéséről. A legvidámabb közösségünk mindenképp a Törpi Könyvkuckó, ahol a 0-3 éves korosztály ismerkedik a könyvekkel, mesékkel, mondókákkal. Mottójuk: „A kisbabákat a könyvtárba nem a gólya hozza, hanem a szülők.” Az Offline Társasjáték klub rendezvényein sokféle társasjátékot próbálhatnak ki az érdeklődők. A tartalmas szórakozást Hegedűs Éva és Szabó Szilvia biztosítja nemcsak azzal, hogy saját játékaikat hozzák el a rendezvényekre, hanem azzal is, hogy elmagyarázzák a játékszabályokat.

A könyvtárban számos témában láthatók előadások. A Szarvasi Mályvavirág Pont az Európai Méhnyakrák megelőzési hét alkalmával egy prevenciós előadást tartott Bartus Beatrix szervezésében, egy másik alkalommal Bódi Melinda lélektréner beszélt az önismeret fontosságáról. Lélekérintő hangok címmel meditatív zenét hallgathattunk Szabó Zsolt handpan zenés estjén. Képzeletben elutaztunk Izlandra Andor Anna Klára segítségével, aki az Úton című rendezvénysorozat keretében tartott vetített képes előadást.
A Kazinczy- „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulóját is megrendeztük, örömmel adunk helyet ennek a tanulmányi versenynek, mely az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja.

Az idei évben 70 éves a magyar diafilm, ez alkalomból játékra invitáljuk az 5-14 éves olvasóinkat. A könyvtár előterében található vitrinekben nyolc magyar diafilmből látható egy-egy részlet. Találjátok ki melyik polcon melyik mese szerepel! A helyesen válaszolók között minden hónapban ajándékcsomagot sorsolunk ki.

Aktualitásainkat honlapunkon – www.szarvasikonyvtar.hu – , közösségi oldalainkon találják. A már említett HorgolÓra mellett, hamarosan a családállításról, az Internet Fiesta programsorozat keretében a digitális világ társas kapcsolatokat romboló hatásáról is lesz előadás, a színházi világnapon filmvetítéssel készülünk.

Várunk mindenkit a könyvtárban, ahol a könyvek mellett hangoskönyveket, folyóiratokat, diafilmeket, társasjátékokat is lehet kölcsönözni, és a különleges programok sora szinte végtelen.

Tóth Orsolya
tájékoztató könyvtáros