Hírforgó, Képgaléria, Média

Díszvendégek között az Utazás Kiállításon

A múlt hétvége nagyszerű lehetőséget kínált a 46. Utazás Kiállítás résztvevőinek mind a bemutatkozásra, mind a vendégcsalogató programok lebonyolítására. Például szombat délután nagy sikerrel lépett a nagyszínpadra Békés vármegye gasztronómiai értékeinek bemutatásával a Culinary Team annak apropóján, hogy Gyula város és vármegyénk egésze volt a díszvendége a csütörtöktől vasárnapig lezajlott kiállításnak.


Szombati ottjártunkkor már javában zajlottak a településeket népszerűsítő programok. A kisgyermekes családok körében osztatlan sikert aratott a gyulai vár solymászának bemutatója csakúgy, mint Hegedűs Éva és Fürj Erik nyomozós játékai az erre fogékony gyermeksereg bevonásával. Tatár Bianka színművész pedig rendhagyó zenés utazásra invitálta a nagyérdeműt a Cervinus Teátrum részéről. Kézzelfogható módon érzékelhettük, hogy vármegyénk turisztikai szakemberei az egységes vármegyestand kialakításával mintegy össztüzet zúdítottak a Hungexpo területére kilátogatókra. Békéscsaba, Orosháza, Békés, Gyomaendrőd és más városok sorában Szarvas alaposan kitett magáért. A Szarvasi Turisztikai és Városmarketing Kft. triója írd és mondd csak az aktuális kiadványokból 25 doboznyi anyagot szállított fel Budapestre. E rendkívül színes kínálatban mint minden évben, ezúttal és Szarvas 2024. évi image kiadványa vitte a főszerepet. Természetesen emellett ott találtuk a standon a Körös-Maros Nemzeti Park és a Mini Magyarország makettpark önálló anyagait.

Mind a gyulai, mind a vármegyei bemutatkozás egészen jól tükrözte, hogy szűkebb pátriánk idegenforgalmi és turisztikai – ezen belül gasztroturisztikai – kínálata mekkora fejlődésen ment keresztül az előző évtizedekhez képest.

Ami pedig az idei Utazás Kiállítás összhatását illeti, érzékelhettük, hogy a kiállítás célközönsége szívesen kereste a hagyományos utazási célpontként számbavehető szomszéd országok – mint Szlovákia vagy Szerbia – standjait az afrikai vagy éppen távolkeleti országok standjai mellett. Dicséretes, hogy az Utazás Kiállítás ideje alatt felvonult vendéglátós standok és éttermek igyekeztek ínyfürdető válogatást adni a jelenkori magyar gasztronómia legnépszerűbb ételeiből.