Kézilabda, Sportsarok

Felsőházban folytatja a tavaszt a Szarvasi NKK

Szarvas-Szeged női kézilabda találkozó volt az elmúlt hétvégén.


Szarvasi NKK – Kézilabda Szeged 32-16 (18-7), női NB II-es kézilabdamérkőzés, Szarvas, 80 néző. Vezette: Herceg Udo Miltiádész, Piller Tamás.

Szarvas: Antal-BÍRÓ 6, MILYÓ 5, Papp 2/2, Hajdu 3, Majoros, ZÁVODA 7. Csere: Majorosné Kasik Gabriella (kapus) – Pusztai, Száva, SZŐLLŐSI P. 5, Tasgyik 2, Nagy E. 1, Nyerges, Fodor 1. Edző: Száva Flórián.

Szeged legjobb dobói: Ternyák 7/2, Szorcsik 3/1.  Kiállítások: 2 ill.8 perc. Hétméteresek: 2/2 ill.3/3.

Kisebb gonddal kellett foglalkozni hétközben a házigazdáknak. Skorka Emma megbetegedett és nem állt a csapat rendelkezésére, így gyors intézkedéssel a tartalék kapus részére, Majorosné Kasik Gabriellának orvosi igazolást és játékengedélyt kellett beszerezni. Pénteken minden rendelkezésre állt a szombati mérkőzésre.

Már az első támadásból gólt szereztek a hazaiak, ez megadta az alaphangot a folytatásra. Gyors támadásokból rendre gólok születtek és szünetre 18-7-es eredménnyel vonultak a csapatok.

Fordulás után sem tudott nagy ellenállást tanúsítani a vendég gárda. Ötgólos lerohanással kezdtek a hazaiak. A 40. percben 23-7 volt az állás. A hazai lendület némileg lanyhult, amit 4 gólos eteppal honoráltak a vendégek, 23-11-re feljöttek. A hazai időkérés rendezte a sorokat és a Körös-partiak  biztosan nyerték a találkozót, mellyel az alapszakasz tabelláján a harmadik helyre álltak.

Száva Flórián:

– Győzelmünkkel biztos lett a felsőházba jutásunk. Még egy mérkőzés hátra van az alapszakaszból a Bácsalmás ellen, mely március 10-én 18 órától kerül lejátszásra az Alkotmány utcai Sportcsarnokban.