Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

Fél tucatot lőttünk a tavaszi bajnoki rajton

Jól kezdtük a mérkőzést, jó ritmusban sokat járattuk a labdát, kapujuk elé szegeztük ellenfelünket. Az első gólt szögletből szereztük. Marik és Magyar nagyon jól végezték el a rögzített szituációinkat az egész meccs során.


Hamar jött a második Furár találat is, ezután kicsit megnyugodott a csapat, nagy százalékban birtokolta a labdát, próbáltuk széleken megbontani a védekezésre berendezkedett vendég csapatot. A kapunk egyetlen alkalommal kerülhetett kissé veszélybe egy szabadrúgást a frissen igazolt Jakab látványos vetődéssel hárított. A félidő végén Endrefalvi szemfüles és Zahorán beadását követően a hosszúba landolt labdájával megnyugtató előnnyel mentünk a szünetre.

A második félidőben két jól teljesítő alapemberem helyett Truczka és a debütáló Bátori kapott egy félidőnyi lehetőséget. A fiatal szarvasi tehetség mozgékonyan játszott a középpályán, akire szeretnék minél több terhet rakni a tavasz folyamán. Bátori Dániel sem túnt egyáltalán megilletődöttnek, ahogy az egész felkészülés és edzőmérkőzések alatt ő tette rám a legpozitívabb meglepetést fegyelmezett játékával. Endrefalvi megszerezte saját maga második gólját egy szép egyéni alakítással és befejezéssel. Valószínű Furárt újabb góloktól megfosztva Csányi Balázs is debütálhatott és kapott egy fél órát első felnőtt meccsén, ahogy később Sztancsik Márk ifikorú játékos is. Egy gólt érdemelt volna helyzetnél sajnálatos módon, Máté Dávid nekiesett a labdafogó hálótartó vasnak és sérülést szenvedett. Remélhetőleg nem komoly és nagyon számítok a 17 esztendős játékosra az egész tavasszal. Tíz emberrel is sikerült még gólt szereznünk, így Endrefalvi 3 góllal kezdte szarvasi karrierjét. Sportszerű mérkőzés volt, ahol a papírforma érvényesült.

Szarvasi FC 1905 – Medgyesbodzás SE 6-0 (4-0)

Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Játékvezető: Zahorán János (Petrovszki P., Zsótér R.)

Szarvas: Jakab G. – Palik Gy., Pilán M., Máté D., Zahorán B. (Truczka Á.), Marik S., Zima D. (Bátori D.), Magyar M., Barna V. (Sztancsik M.), Endrefalvi E., Furár R. (Csányi B.) Vezetőedző: Sajben Gábor.

Medgyesbodzás: Véha B. – Sódar G., Nagy L., Bozsó M. (Varga Z.), Serbán E. (Friderikusz B.), Kurta B. (Kocsis B.), Varga V., Zsuzsa L. (Novák N.), Szabó Sz., Mazán B., Túri T. (Lakatos M.). Vezetőedző: Mazán Zoltán.

Gólszerzők: Furár R. 9’, 10’, Zahorán B. 33’, Endrefalvi E. 41’, 49’, 77’

Edzői értékelések:

Sajben Gábor:

– Örülök, hogy több gólos győzelemmel kezdtük a szezont, valamint a debütáló fiataloknak is komoly játékperceket biztosíthattam. Az új játékosaink is jól teljesítettek. Várjuk és készülünk a rangadóra, minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni és reméljük ez már jó eredménnyel is párosul majd.

Mazán Zoltán:

– Sajnos már az elején eldőlt. Utána mentünk becsülettel, de ma ennyi volt benne. Gratulálok a hazai csapatnak!

A találkozó videós összefoglalója: