Hírforgó

A szarvasi Mini Magyarország makettpark 2024-ben népi építészeti remekekkel is bővíti látnivalóit

Újabb izgalmas látnivalók: 2024. március 25-től ismét tovább bővül az épületmakettek száma a Mini Magyarország makettparkban.


Az idén már 11 éves  Szarvasi Mini Magyarország makettpark megnyitása óta évről-évre fejleszt, megújul, kreatív ötletekkel tartja fent látogatói érdeklődését. Az elmúlt években a hazai épületeket erdélyi, felvidéki,  kárpátaljai és őrvidéki makettek követték. Legutóbb, a 2023-24-es év fordulójakor az ösküi kerektemplom, a hercegkúti pincesor, a békéscsabai István Malom, a pécsi TV torony és a szatmárcsekei Kölcsey Mauzóleum  kapott helyett a makettek között.

Az idei lenyűgöző újdonságok sorában a park a magyar népi építészeti stílusokat, falusi életet bemutató épületegyüttesekkel tarkítja a kínálatát. Így megcsodálhatóak lesznek a balatonfelvidéki Salföld parasztbarokk épületei, Hollókő település világörökségi védettségű házai, az Őrség szeres portái és Torockó főtere is. Az újdonságok mellett folyamatosan zajlik a meglévő makettek hangzóvá, mozgóvá alakítása, de az év minden napján látogatható Mini Magyarország makettpark környezete is folyamatosan épül, szépül.

Az új mini épületek húsvétkor is megtekinthetők, melyekkel együtt már több mint száz épület makettet és vonat modellt csodálhatnak meg az érdeklődők. A szarvasi Mini Magyarország nem csupán egy makettpark, de olyan élménypark, amelyben kicsiknek és felnőtteknek egyaránt felejthetetlen emlékeket kínál. Ahová jó visszatérni akkor is, ha nincsenek újdonságok, de különösen, ha vannak…