Hírforgó

Százakat vonzott a „Kitalált világ”

Hrutka Róbert hattagú zenekara kíséretében érkezett csütörtök este Für Anikó színművész a Szarvasi Vízi Színházba. Két megjelent CD-jéből – „Nőstényálom”, „Kitalált világ” – hozott veretes válogatást a neves színésznagyság.


Mint közvetlen hangú felvezetésében – ez a közvetlen mesélőkedv az est egésze folyamán megmaradt – elmondta, ő sajnos nem hozott fürdőruhát magával, így irigykedve nézte a délután a fahídról vízbe ugráló zenész fiúkat. Viszont, hogy a Körös hangulatát fenntartsa, ezért az ünnepi alkalomhoz méltón ezüst pikkelyes halacskának öltözött.

A Hrutka Róbert teremtette zenevilágból két merőben eltérő vonulatot hallhattunk. A dalok egy részét a kemény dinamika, a „zúzós” hangerő jellemezte. A finom lírai dalokat kedvelők is kaptak egy csokrot a lágyabb hangzású darabokból. Mindkét vonulat esetében a zenékhez Bereményi Géza írt életrajzi ihletettségű, a női lélek intimitásait feltáró szövegeket. S legnagyobb örömünkre a kiváló szerzőpáros darabjai között egy francia sanzon is feltűnt. Kár, hogy csak ez az egy, mivel Für Anikó közismerten ihletett megszállottsággal tolmácsolja dalestjein a sanzonokat.