Hírforgó, Képgaléria, Média

Emberek, arcok, virágok a tájban

Hétfőn délután igencsak szép számú közönség jelent meg Mravik Mária tárlatnyitóján a Szlovák Közösségi Házban.


A házigazdák és a kollégák közül többen is méltatták kedves kolléganőjük művészetét. Alábbiakban Korbely István festőművész tárlatnyitó ünnepi gondolatait idézzük:

– Mara sokoldalú alkotó, szeret minden technikát kipróbálni és fejleszteni. Ez a hozzáállás a témaválasztásában is jellemző. Az itt látható képek akril, pasztell, ceruza, vízfesték és olajtechnikával készültek, de kezdetekben az iskolai táblakrétákkal is próbálkozott. Mara szereti a kihívásokat, ez a portrérajzoknál is megmutatkozik. Ugyanis az emberábrázolás talán a legnehezebb műfaja az alkotásnak. Nem lehet arányokban eltérni. Ezt a problémát jól megoldotta az idős kalapos ember megrajzolásában. Az osztálytabló precíz, aprólékos ábrázolását is remekül kivitelezte.

A Ruzicskay alkotóközösségnek immár tizenkét esztendeje oszlopos tagja. Mindig nagy lelkesedéssel vesz részt minden foglalkozáson. A jó hangulatú munka mellett egymást inspirálva is tanulnak egymástól az alkotók. Gratulálok az alkotásokhoz! – mondotta végezetül városunk neves festőművésze, a köszöntőjét egy csokor rózsával is megtoldotta. Példáját többen is követték.

Ezek után kicsi és nagyok külön-külön és együttesen is rácsodálkozhattak a tárlat finom mívű lírai ihletettségű képeire. Eddig is színes kortárs képzőművészeti palettánk Mravik Mária mostani tárlatával tovább gazdagodott. Valójában a képek adta szépség kapcsán mi lettünk gazdagabbak.