Hírforgó, Jegyzet, Magazin

Demeter László (1954-2013)

Hosszas kórházi szenvedései után elhunyt Demeter László nyugalmazott rendőr alezredes, Szarvas korábbi rendőrkapitánya.


demeter_laszloEbben az esztendőben múlt 35 esztendeje, hogy nyomozóként kezdett a Szarvasi Rendőrkapitányságon. 1983-ban szerzett diplomát Budapesten a BM Rendőrtiszti Főiskolán. 1985-tól hat éven át volt a bűnügyi osztály vezetője. Majd híres elődjétől, Gulyás alezredestől vette át a Kapitányság vezetését 1991-ben. Vezette azt 2003-ban történt nyugdíjazásáig. A gyertyát két végén égető szervezetét a súlyos cukorbaj még fiatalon megtámadta, haláláig küzdött vele.

A kapitányt egykori jeles sportemberként, játékosként és lelkes szurkolóként is gyászolja Szarvas sporttársadalma. Történt még valamikor az 1965/66-os tanév táján, hogy egy csapat masszív kiállású ötödikes gyerkőc a régi I-esből fogta magát és megjelent egy délutáni fociedzésen. Vártak-vártak az edzőre, mindhiába. Majdnem dolgavégezetlenül távoztak a fiúk, amikor megjelent a szarvasi kézilabda legendás edzőnagysága, Bankó Sanyi bácsi. Hamar szót értett a gyerekekkel, s így indult Demeter László kézilabdás pályafutása. Már – 1973-ig tartó – gimnáziumi évei alatt részese volt számtalan vajdás diadalnak. Sőt mi több, kiemelkedő egyénisége lett a ’70/71-es és a ’72/73-as idényben bajnok, NB II-es Szarvasi Spartacus csapatának. Az akkori férficsapat fénykorában, ’71/72-ben játszott az NB I/B-s csapatban.

Fájdalmas, hogy immár ő is az égi pályákra költözött, egykori híres csapattársai, Kugyela János, Veszter Vilmos és mások közé. Így marad meg emlékezetünkben a régi gimi salakján vagy a Kossuth utcai kispályán vívott kemény meccsekről. A játék kedvéért.

Családod, Feleséged és Gyermekeid gyászában osztozunk. Nyugodj békében Laci!