Asztalitenisz, Sportsarok

Év eleji pingpong hírek

Nemrégiben több régiós versenyen is részt vettek a Szarvasi Körös ASE játékosai.


A közelmúltban Budapesten, a BVSC-ben rendeztek országos fiú újonc csapatbajnokságot Karácsony Kupa néven, 24 csapat részvételével, 3 csoportban. A két legerősebb csoportba, az A kategóriába a legjobb 8 közé sorolták be a Szarvasi Körös ASE 2 fős gyerekcsapatát, Virág Bencét és Medvegy Ákost. Őket Fest Attila edző kísérte el. Versenyzőink legyőzték a Tolna I. és a Kézdivásárhely II. igen erős csapatait. Bravúrnak és nagy sikernek számít az is, hogy Medvegy Ákos legyőzte Német Mártont, az országos újonc ranglista hetedik helyén szereplő pécsi játékost. Az igazoltak versenyében a szarvasiak az értékes 6. helyezést érték el.

* * *

szegedi_versenyAz újév első hétvégéjén Szegeden rendeztek Magyar-Szerb Nemzetközi Asztalitenisz Versenyt, melynek utánpótlás kategóriájában a Szarvasi Körös ASE gyermek versenyzői is indultak.

Eredmények:

  • Újonc III. kcs. fiúk, vigaszág: 1. Kopcsjak Tamás, 2. Jónás Gábor, 3. Szántosi Dávid.
  • Főtáblára jutottak: Virág Bence, Törteli Ákos, Gombár György.
  • Serdülő fiú egyéni: Virág Bence és Medvegy Ákos a legjobb 4 közé jutásért estek ki.
  • Ifi fiú egyéni főtáblára jutottak: Nagy Béla, Medvegy Ákos, Gombár György.

A rendkívül erős nemzetközi versenyen a meghívott magyar gyerekeken kívül indult a szerb ranglista országos 2. és 3. helyezettje is (ők válogatott sportolók). A mezőnyben szerepelt Óbecse, Horgas, Bácska-Topolya, Zenta, Csóka, Szabadka, Temerin és Kishegyes gárdája is.

Megemlítendő, hogy a küzdelmek során Nagy Béla legyőzte Szabó Bencét, az országos serdülő ranglista 19. helyezettjét, Virág Bence pedig Marossy Dénest, aki a ranglista 36. helyezettje (mindketten a BVSC játékosai).