Hírforgó, Képgaléria, Média

„Keresem ősöm udvarát …”

A szeghalmi Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola ebben a tanévben is megrendezte irodalmi, nyelvi és kommunikációs versenyét a fenti címen.


Az első forduló rajzos és Radnóti költészetét felölelő feladatsorát legjobban kitöltő tíz csapat jutott a döntőbe. A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumból a Razglednicák elnevezésű trió – Harmati Kinga, Lestyán Sára, Melian Brenda (10. J) – kapott lehetőséget a további versenyzésre.

2014. január 30-án Melian Brenda, a Harmati Kingát helyettesítő Varga Annamária és e sorok írója, oldalunkon Pécsváradi Antal felkészítő tanárral Szeghalomra utaztunk a megmérettetésre.

A verseny két részből állt. Először megoldottunk egy feladatlapot Radnóti Miklós és kora témakörben, amit villámkérdésekből álló pontgyűjtögető egészített ki. Ezután következett a kommunikációs feladat. Csapatonként egy versenyző Radnótit személyesítette meg, és a költő négy „barátjával” vitatkozott a Nem tudhatom … című vers kapcsán. Végül mindenki előadta pár perces színpadi produkcióját, amelyre otthon készült fel. A feladat: egy tetszőleges fejezet dramatizált előadása Cervantes Radnóti Miklós által fordított Don Quijote-jából.

Csapatunk végül negyedik helyezést ért el és sok tapasztalattal gazdagodott. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a felkészítésért a Pécsváradi Antal tanár úrnak. Külön köszönettel tartozunk Salka Zsuzsanna tanárnőnek a dramatizálásért, illetve Kitajka Bélának az utazásunk biztosításáért.

Lestyán Sára (10. J)