Hírforgó, Képgaléria, Média

Látványos produkciók kavalkádja

A legnagyobb diákoknak vasárnap este nyolcig – a Cervinus Teátrum aulájában – engedélyezett diszkóval ért véget a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda felsős osztályainak idei farsangi mulatsága.


Ezt megelőzően a szereplő osztályközösségeknek a teátrum galériáján állt rendelkezésre a büfé, még a tombolát a pinceklubban bonyolították le a rendezők.

A minden ízében színvonalas délutánt már a vendégeknek kipostázott bohócfejes meghívó is megalapozta kedves verses köszöntőjével. Ez így szólt:

Kezdődik a farsang

Végre itt a farsang,
erre vártunk régen,
eleget csúszkáltunk
hóban fagyban, jégen.
Jó lenne már az udvaron
katicát keresni,
meleg napsütésben
pillangót kergetni!
Felöltöztünk maskarába,
úgy jöttünk a jelmezbálba,
kezdődhet a mókázás,
a vidám farsangolás.
Eldaloljuk, amit tudunk,
szálljon hát az ének,
hallgassák meg szeretettel
a kedves vendégek!

Délután háromra egy kóbor gombostűt sem lehetett leejteni a színházteremben. A tömeg a széksorokon kívül minden lehetséges állóhelyet is betöltött. A farsangi nagyérdeműt együttesen köszöntötte Babák Mihály polgármester, Lázár Zsolt esperes és Molnár Istvánné igazgató asszony. A polgármester egyben átadta Dankó Béla országgyűlési képviselő és a nézőtéren helyet foglaló Földesi Zoltán kulturális tanácsnok üdvözletét is.

A frappáns köszöntések után két részben összeállított fergeteges és hallatlanul színvonalas vidám műsor kezdődött, a felső osztályközösségek szereplésével. A javarészt zenés-táncos nüanszok színvonalára jellemző, hogy azok mindegyikét a közönség nyílt színi vastapsa kísérte.

A nézők egyszerűen kapkodhatták fejüket a színpompás ruhák, jelenetek és tánckompozíciók láttán. Ilyen formájában nagy általánosságban a műsor egésze elérte a legsikerültebb szalagavatós gálák színvonalát. Egészében tökéletesen kifejezte, hogy a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolában hosszú évek óta nagy súlyt fektetnek a művészeti nevelésre és tehetséggondozásra. Ezért mind a gyerekek, mind tanáraik joggal könyvelhették el a közönség többszörös tetszésnyilvánítását.

[nggallery id=262]