Hírforgó, Képgaléria, Média

Dankó Béla megtekintette a belvízberuházást

Igazi szeles időjárás közepette, péntek délelőtt Dankó Béla országgyűlési képviselő – egyben képviselőjelölt – a nagyszabású belvízprojekt gesztortelepülése, Kondoros város polgármestere, Babák Mihály polgármester társaságában megtekintette a szarvasi beruházás egyik fontos helyszínét.


Mindez a Zöldpázsit tér-Brigád utca sarkán történt, ahol a közeli Munkás utcával és környékével együtt jelentősen és látványosan felgyorsultak a munkálatok. Az eseményen a kivitelező Integrál Zrt.-t Bődi Péter és Aszódi Imre képviselték, még a Polgármesteri Hivatal projektcsoportja részéről Kiss Ágnes volt jelen.

Dankó Béla kamerák előtt szólt a 16 Békés megyei települést érintő 2,5 milliárdos beruházás jelentőségéről. Mint elmondta, a projekt befejeztével 96 km hosszú csatornahálózat épült meg, ami 188 ezer köbméter tárolókapacitást jelent összességében.

Babák Mihály polgármester a jelenlévőket és Szarvas lakosait emlékeztette azokra a nehéz évekre, amikor itt, a Zöldpázsit környékén az “Azért a víz az úr!” gyakorlat érvényesült. Kiemelte, hogy a projekt szarvasi része 352 millió forintból valósul meg. Ennek 85%-át az Európai Unió állja, 52 milliót önerőként Szarvas városa tesz hozzá. A polgármester hangsúlyozta, hogy a beruházás városunkban március végéig megvalósul, ami 650 darab víznyelő akna elkészültét is jelenti.

– Nagy dolognak tartom a 16 település összefogását – mondotta Babák Mihály, egyben megköszönve a lakosság türelmét és szerepvállalását.