Hírforgó, Képgaléria, Média

A Mini Magyarország vasúti varázslatai

Szarvasi kicsik és nagyok szórakoztak önfeledten péntek délelőtt a Szarvasi Arborétumban a Mini Magyarország bővítéseinek átadásán.


Még Bukovinszky Béla TDM elnök – és a szenzációs ötlet szülőatyja – dr. Hanyecz Katalin igazgatóasszony társaságában a televíziós és rádiós stábok népes koszorúját tájékoztatta, az örökifjak és a legkisebbek máris önfeledten lesték a gyönyörűséges vasúti modelleket, mozdonycsodákat és a régi békeidőket idéző műemléki jelentőségű vasútállomásokat. Mindeközben már az idei szezonra beígért hajók közül is megjelent néhány a kicsinyített folyómederben.

S mint az elhangzott, a nagyívű fejlesztésnek még koránt sincs vége, például a nyárra már állni fog a szabadkígyósi Wenckheim-kastély kicsinyített mása is. Továbbá néhány napon belül a mezőtúri vasútállomás makettjénél egy jól ismert hang – Szalóczy Pálé, aki a MÁV hivatalos hangja – fogja közölni az egyszerű mondatot: „Mezőtúr végállomás!”.

E szépséges állomásépületek – ha makett formában is – felidézik a Baross Gábor féle fénykort, amikor hazánkban a gombamód szaporodó vasútvonalak mentén épültek fel a korabeli Európa talán legszebb állomásai. Azt is megtudtuk, hogy a flotta is tovább bővül majd mindannyiunk örömére.

A Mini Magyarországot meglátogató turisták száma akár a százezret is megközelítheti.