Hírforgó, Képgaléria, Média

A látogatóközpontok Húsvét hétfőn is várják a természetbarátokat

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontjai hétfőnként zárva tartanak. Húsvétkor azonban kivételt tesznek: tárt kapukkal várják mindazokat, akik locsolkodás helyett (vagy utána) a természetben szeretnék eltölteni szabadidejüket.


Szarvason, a Körösvölgyi Látogatóközpontban többféle szolgáltatás közül választhatnak az érdeklődők. A biciklizés szerelmeseinek kerékpár-kölcsönzési szolgáltatásunkat ajánljuk, amelyhez túraútvonalat javaslunk, s térképet is tudunk adni. Összesen 42 kerékpárt lehet kölcsönözni nálunk, így biztosak lehetnek abban, hogy mindenkinek jut.

A vizes sportok kedvelőinek a holtág megismerését javasoljuk, ehhez 3 darab négyszemélyes túrakenut kölcsönözhetnek. Aki pedig gyalogosan szeretne gyönyörködni a tavaszi természet szépségében, az végigsétálhat az Anna-ligeti tanösvényen.

Természetesen Húsvét hétfőjén is megtekinthetik állandó kiállításunkat, valamint a „Szertárak titkai” című időszaki kiállítást. Utóbbi a régi természettudományos oktatás eszközeit mutatja be.

Dévaványán, a Réhelyi Látogatóközpontban szálláslehetőség is vendégeink rendelkezésére áll, így akár az egész húsvéti hosszú hétvégét érdemes itt eltölteni. Annál is inkább, mivel április 19-én, szombaton a Föld Napja alkalmából „A sokszínű tavasz varázsa” címmel egy szakvezetéses túrát szervezünk a Réhelyi tanösvényen. Erre legkésőbb április 17-ig várjuk a jelentkezőket. A túra keretében megismerhetik a túzokbemutató-kert környékét, s gyönyörködhetnek a már virágzásban lévő növényekben. Megfigyelhetik a rovarok rajzását, hallgathatják a madarak énekét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy minden bizonnyal április 19-én lesz az utolsó szakvezetéses hajnali túzokles, mivel a szabadtéri állománynál lassan végéhez közeledik a túzokdürgés.

Április 19-21. közötti „Húsvéti hosszú hétvége” programunk keretében (két éjszakás szállással vendégházunkban) éjszakai csillagtúra, kézműves tevékenység, gyógynövényes foglalkozás várja a résztvevőket, akiknek természetfotózásra is lehetőségük nyílik. Természetesen a Réhelyi Látogatóközpont állandó kiállítását, valamint a „Túzok az év madara„ – pályázatunkra beérkezett alkotásokat bemutató időszaki tárlatot is megtekinthetik.