Hírforgó, Képgaléria, Média

Megnyílt a Parkerdő

Péntek délután 20 hektárral bővült a Szarvasi Arborétum látogatható területe. Így a gyönyörű fák és virágok szerelmesei összességében már 65 hektárnyi szépséges erdők, park és sétaút együttest járhatnak be.


A bővítés a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Program 2007-2013 keretein belül valósult meg pályázati támogatással.

Az átadás résztvevőit az Arborétum vezetése a Vendégház tanácstermében várta, s ott történt meg a tájékoztatás is a Szarvasi Arborétum és az Arad megyei Mácsai Arborétum együttműködéséről. A pályázat főbb csomópontjait dr. Hanyecz Katalin igazgató asszony foglalta össze, majd román oldalról hangzott el referendum. Ezután dr. Szíjártó Péter nyugalmazott igazgató ismertette a Parkerdő 1951-ben kezdődött, napjainkig ívelő történetét. Köszöntötte a megjelenteket, egyben gratulált a mai vezetés munkájához és eredményeihez dr. Sipos András nyugalmazott igazgató, aki évtizedeken keresztül dolgozott a kertben utódjával, dr. Szíjártó Péterrel. Mint elmondta, dr. Hanyecz Katalint gyerekkorától ismeri és becsüli munkáját.

Ezt követően némi pogácsa és üdítők elfogyasztása után a vendégek szakmai sétára indultak az új terület megtekintésére. A séta során mindenki elismerően nyilatkozott a látottakról.

A magunk részéről nem tudtuk a séta egészét végig követni, mert azonnali karitatív lépéseket kellett tennünk egy hozzánk fordult embertársunk nyugalma érdekében. S mivel a Szarvasi Hét sokéves gyakorlattal bír az ilyen irányú problémák gyors megoldásában, ezúttal is a cselekvés mellett döntöttünk. Eljövőben örömmel tapasztaltuk, hogy a jó időt kihasználva már Nagypéntek délután is rengeteg látogató érkezett mind a kert, mint a Mini Magyarország szépségeinek felfedezésére.