Hírforgó

Közel háromezer közfoglalkoztatottat készítettek fel

Befejeződött a közfoglalkoztatottak polgári védelmi felkészítése. Tizenhét Békés megyei árvízzel veszélyeztetett településen összesen 2781 főnek adtak át fontos ismereteket a tűzoltóparancsnokok, helyetteseik, a katasztrófavédelmi megbízottak és a közbiztonsági referensek.


A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a térség egyik fő veszélyforrása kapcsán az árvízi védekezésre készítette fel az érintetteket szerte a megyében. Közel háromezer fő sajátíthatta el elméleti és gyakorlati képzéseken a katasztrófavédelmi ismereteket Füzesgyarmaton, Körösladányban, Sarkadon, Vésztőn, Szeghalmon, Békésszentandráson, Szarvason, Gyomaendrődön, Dévaványán, Ecsegfalván, Köröstarcsán, Mezőberényben, Békésen, Dobozon, Békéscsabán és Gyulán.

Mozgósíthatásuk céljából a közfoglalkoztatottak általános polgári védelmi kötelezettségeikről, valamint a településük, térségük árvízvédelmi és vízkár-elhárítási feladatairól kaptak átfogó képet. Ha éles helyzetben a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnak plusz humán erőforrásra lesz szüksége, a program révén a védekezés során számolhat a katasztrófavédelem által felkészített közfoglalkoztatottakkal is.