Asztalitenisz, Sportsarok

Nagyüzemben gyártották a sikereket a szarvasiak

Ismét diadalmaskodtak a Szarvasi Körös ASE gyerek versenyzői országos megmérettetéseken.


E hétvégén volt Budapesten az országosan legjobb 20 újonc asztaliteniszező versenye, az „Újonc húszak” ranglistaverseny. A Szarvasi Körös ASE-t Virág Bence képviselte, nagy sikerrel, Fest Attila edzői kíséretével.

Csoportjában mindenkit legyőzött, veretlenül végzett az első helyen. Így a pécsi Hőgye Gábort (a magyar ranglista 5. helyezettjét) 3/1-re, Székely Szabolcsot (BVSC) 3/1-re, Krizsán Lászlót (ATSK Szeged) 3/1-re és Lutz Pétert (KSI) is 3/1-re győzte le.

Fenti eredményével bejutott az ún. A10-ek közé, ahol az értékes 10. helyet érte el, ezért 500 I. osztály újonc ranglista pontot kapott, amellyel a jelenlegi 10. magyar ranglista helyéről a 9. helyre lépett előre úgy, hogy az eddig előtte álló Hőgye Dániellel helyet cserélt és őt megelőzte. Ennek az értéke (500 ranglistapont) megfelel az I. osztályú ranglistaverseny egyéni 2. helyezésének. Fenti verseny igazolt versenyzők számára volt rendezve, akiket a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség hívott meg.

Ugyancsak a hétvégén, vasárnap volt Nagykátán a II. osztályú magyar ifjúsági fiú ranglistaverseny, ahol az igen szorgalmas Medvegy Ákos – a Fest házaspár tanítványa szintén – az igen értékes főtáblára jutott csoportjából, így 32 ifjúsági ranglista pontot könyvelhetett el. Ennek a súlya úgy értékelhető, hogy eddig összesen 28 ranglistapontja volt.

Szegeden is szerepeltek a szarvasi gyerekek (10 fő) egy területi újonc versenyen, ahol sikerrel vették az akadályokat. A 2-4. osztályosok fiú egyéni eredményei: 1. Jónás Gábor, 2. Szántosi Dávid, 3. Roszik Richárd, még az 5-6. osztályosoké: 1. Gombár György, 2. Törteli Ákos, 3. Hlobocsányi Dániel és Kopcsjak Tamás, végül a 7-8. osztályosok közül: Csernik Pálma 1. helyezett lett.

Támogatóink: Szarvas Város Önkormányzata, Szarvasi Mozzarella Kft., Gallicoop Zrt., Katech Zrt., Work-Metall Kft., Rejtő József és Rejtő Csaba magánszemélyek, Medvegy Mihály egyéni vállalkozó.