Hírforgó, Képgaléria, Média

Elballagtak a Székelyben

Május 3-án, szombaton délelőtt az idő kegyes volt, így a Székely Szakképző Iskola végzősei ballagásának a Szarvasi Vízi Színház adhatott méltó helyszínt.


Mindezt megelőzte az ilyenkor szokásos ballagási ceremónia a Vajda Péter u. 20. szám alatti főépületben, ahol a diákok jelképesen búcsút vettek az iskola falaitól. Mint az már évek óta hagyománynak számít, osztályképek is készültek a végzősökről.

Maga az ünnepség a Petőfi utcai vízi színházi komplexumban zajlott. A megjelent szülőket, családtagokat, diákokat és különböző hivatalok képviselőit Kohut Andrásné intézményvezető asszony köszöntötte, majd Babák Mihály polgármester üdvözölte a most ballagó népes – mintegy kilenc osztálynyi – diáksereget. Őt dr. Skorka András járási hivatalvezető helyettes követte, aki Erdős Norbert Békés megyei kormánymegbízott köszöntő szavait tolmácsolta a ballagás résztvevői felé. Végül a megjelentek Kepenyes András járási tankerület vezető rövid beszédét hallgathatták meg.

Ezt követően került sor a legeredményesebb tanulók és az iskola szülői szervezetének legaktívabb tagjai jutalmazására, amit nem sokkal később a pedagógusoknak szánt egy szál vörös rózsa átadása követett.

Új momentumként, hagyományteremtő szándékkal a végzős osztályok egy-egy tagja néhány mondat kíséretében befűzte az iskola emlékkönyvébe a ballagó osztályok emléklapjait.

A végig zenés, énekes produkciókkal színesített ünnepséget az iskola zászlajának átadása és egy dal eléneklése zárta, majd útjára bocsátották a ballagókat jelképező színes lufirengeteget, akikre hétfőtől már csak tanulmányaik lezárása, azaz az érettségik és a szakmai vizsgák várnak.

[nggallery id=265]