Hírforgó

Minőségi termékek a Dél-Alföldről

A Békés Megyei Kormányhivatal megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a megyei vállalkozásokkal és munkáltatókkal történő együttműködés kiszélesítésére és elmélyítésére.


Prima_ProtetikaEzen koncepció mentén Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott legutóbb a PRIMA-PROTETIKA Kft. békéscsabai telephelyén tett látogatást. 

Szakmai fórumok és konzultációk megszervezésén túlmenően a Békés Megyei Kormányhivatal az államigazgatás és a versenyszférában szereplők közötti kapcsolatok bővítése érdekében – nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal – helyszíni bejárásokat és vezetői találkozókat kezdeményez helyi vállalkozásoknál. Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott legutóbb a PRIMA-PROTETIKA Kft. békéscsabai telephelyére látogatott, ahol a cégvezető, Baranyi Sándor fogadta, és mutatta be a vállalkozás munkáját.

Baranyi Sándor a bejárás során elmondta, a cég profilja szerint minőségi gyógyászati segédeszközök és rehabilitációs termékek gyártásával foglalkozik. Az Új Széchenyi Terv  Operatív Program támogatási rendszer segítségével a vállalkozás számára elérhetővé vált a világon jelenleg használatos legfejlettebb méretvételi és gyártási technológia, amelyet a szakemberei legmagasabb szintű szaktudásával és több évtizedes szakmai múltjával ötvözve a cég által elkészített eszközök minden elvárásnak a legmagasabb szinten eleget tudnak tenni. Az utóbbi években saját termékek eladásával foglalkozó üzleteket is nyitottak. A cégnek jelenleg közel 20 üzlete van Magyarországon és Romániában, továbbá Békés megyében mintegy 9 telephelyen látják el a beteg és mozgásukban korlátozott embereket. Több mint 90 fő számára biztosítanak munkalehetőséget.

A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának és a járási munkaügyi kirendeltségnek a PRIMA-PROTETIKA Kft-vel évek óta van folyamatos kapcsolata. A kirendeltség munkatársai a megfelelő álláskeresők kiválasztásával és közvetítésével segítik a munkáltatót.