Hírforgó

Hídavató Sörrel készülnek

Május 10-én Gyomaendrődön hídavató ünnepséget tartanak, amelyen az ígéretes programok mellett a Békésszentandrási Sörfőzde különleges, ez alkalomra készült sörkülönlegességét is megkóstolhatják az érdeklődők.


hidavato_palackA Békésszentandrási Szilvás sör az ünnepség tiszteletére új külsőt ölt magára, amint azt a mellékelt kép is mutatja. Az ünnepi kiadás nemcsak a gyűjtők számára lehet értékes, hiszen mindenkinek szép emlékként szolgálhat erről a nem mindennapi eseményről.

A sör “karakteréről” az alábbiakat jegyzik:

„Kitöltve halovány, cukrozott szilvaléillat vezeti fel a kissé rozés beütésű, világos testet, míg ízét kezdetben a friss szilva savanykás, parfümös aromái képviselik. Ezt követően – noha minden bonyodalmaktól mentes, könnyed ivósörre számítanánk – beköszön egy második, az összhatásnak némi kellemes komplexitást is kölcsönző vonulat: a korty vége felé már inkább az aszalt szilva fruktózos, desszertszerűbb karakterei dominálnak. Ez a kettősség teszi végtelenül izgalmassá és kellemessé a Békésszentandrási Szilvás sört, amiben a hagyományos sörjegyek egyébiránt nem zavarnak túl sok vizet. A maláta, ami ilyen vékony sörben eleve nem bír túlzott szereppel, itt abszolút csak a gyümölcsös ízek megtámasztásául szolgáló alap, míg a komló szinte teljesen észrevétlen, talán csak az aszalt szilvás záró vonások leheletnyi ellenpontozásában fedezhető fel.”