Hírforgó

A szocialisták baloldali EU-s többséget szeretnének

– Gratulálok a szép piacukhoz és gratulálok a szarvasi embereknek szép városukhoz! – mondotta a kedd délelőtti MSZP-s sajtótájékoztatón Winkfein Csaba EP képviselőjelölt.


mszp_winkfein

A szocialisták ismert ifjúságpolitikusát Földesi Zoltán helyi pártelnök külön is köszöntötte annak apropóján, hogy 2006-2010 között „egy padban” ültek az Országgyűlésben. Mint elhangzott, az EP képviselőjelölt jócskán járja az országot, a hét elején Tatabányán kezdett, a keddi nap folyamán pedig Szarvasról Gyulára és Békéscsabára folytatta útját. A sajtótájékoztató előtt a vendég szocialista politikus házigazdái kíséretében a szarvasi piacon beszélgetett a választópolgárokkal. Winkfein Csaba mondandójában hangsúlyozta, hogy az MSZP baloldali Európát szeretne. Kiemelten szólt a tisztességes megélhetést biztosító európai minimálbér, az európai minimálnyugdíj, a fiataloknak Európa-szerte garantált biztos szakma és munkahely biztosításáról. Mint azt érzékeltette, ma Magyarországon félmillió gyermek éhezik, további négymillió ember él létminimum alatt. Ezért a szocialisták európai uniós szövetségeseikkel együttesen az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját egységesen 10%-os felső és 5%-os alsó határon kívánják megállapítani.

– Nem akarjuk, hogy a már most 600 ezres magyar munkavállalói tömeg tovább nőjön Nyugat-Európában és fiataljaink kivándoroljanak! – hangsúlyozta az EP képviselőjelölt.

Mind Földesi Zoltán, mind vendége egyetértettek abban, hogy komoly jelentőséggel bír a május 25.-i Európa Parlamenti Választás.

Mint az ismeretes, Magyarország 21 képviselőt küldhet Brüsszelbe. Az MSZP bízik abban, hogy az április 6.-i fiaskó után erősíteni tudja pozícióit. S a magyar választók részvételével baloldali többség jöhet létre az Európai Parlamentben.