Felhívások, Közlöny

Mesterségek Tábora

Kedves Szülők és Leendő Táborozó Diákok! Hamarosan befejeződik a tanév és elkezdődik a nyári szünet, amely kapcsán több család hasznosan és kellemesen eltölthető programot keres gyermeke számára. Intézményünk ebben szeretne segítséget nyújtani táborajánlatával, ami a gyermekek érdeklődésére épülő képességfejlesztést szolgálja.


A táborozók megismerkedhetnek Szarvas város természeti, kulturális nevezetességeivel, csodaSzarvas nyomában régi mesterségeket fedezhetnek fel. Lehetőséget adunk egy-egy szakma rejtelmeibe bepillantani, egy-egy tevékenységgel belekóstolni a munka világába. Jó dolog alkotni és annak sikerét megélni. Felkészült pedagógusaink, szakoktatóink a hamarosan továbbtanuló korosztályra épített, kreatív feladatokkal várják a diákokat a jelzett témákban.

A szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola Székely Mihály Szakképzésért Alapítványa támogatásával „Mesterségek Tábora – Rege a csoda Szarvasról” címmel nyári programot szervez az általános iskola 6. és 7. osztályos tanulói számára.

Ideje: 2014. június 30. – 2014. július 4. (5 nap/4 éj).

Helye: 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20.

A foglalkozások jellege: kézművesség, fafaragás, informatika, sport.

A tábor időbeosztása nem bentlakás esetén: naponta 08.00 – 16.00 óra (érkezés: 7.45 óra).

Célunk: hogy a gyerekek hasznosan töltsék el a nyár egy részét, fejlesszék kreativitásukat, kézügyességüket, szert tegyenek gyakorlatias alapszintű informatikai ismeretekre és mellette a napi mozgásigényüket is kielégítsék. Sport programjaink során megismerkedhetnek közvetlen környezetünkkel, Szarvas város nevezetességeivel.

A gyermekek elhelyezéséről egész héten gondoskodni tudunk – az iskola Kollégiumában lehetőség van térítés nélkül igénybe venni ezt a szolgáltatást az Alapítvány támogatásával. Természetesen, aki nem tart igényt szállásra, lehetősége van naponta bejárni a foglalkozásokra.

Részvételi díj: 9.000 Ft/hét, napi háromszori főétkezéssel, foglalkozásokkal, rendezvények belépőivel.

Jelentkezési határidő: 2014.  június 3.

Fontos tudnivalók a táborral kapcsolatban:

  • Érdemes minél előbb jelentkezni, mert egy csoport tábororzását tudjuk biztosítani.
  • Napközben háromszori főétkezést ( + tízórai, uzsonna) biztosítunk.
  • A tevékenységek többségében kültéri pavilonokban, illetve szabadtérben zajlanak, ezért kalap, kendő vagy egyéb fejfedő használata ajánlott. A programokhoz kényelmes ruházat szükséges; a diákoknál legyen egy kisméretű hátizsák, melybe jegyzetfüzet, íróeszköz, esőköpeny és kulacs is kapjon helyet.
  • Érdemes váltóruhát, meleg napokra fürdőruhát, naptejet, napsapkát hozni.
  • A tábor rendjét és a napi részletes programot megérkezést követően és az igényeket egyeztetve beszéljük meg a gyerekekkel.
  • A táborba hozott értékekért nem vállalunk felelősséget!
  • A táborba tilos alkoholt, dohányárut vagy más bódító hatású szert behozni vagy fogyasztani!

További információ: Székely Mihály Szakképző Iskola, Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány, Kohut Andrásné intézményvezető, kuratóriumi elnök, Szakácsné Szűcs Marianna, kuratórium titkár, Bakulya Anna, táborvezető, 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20., tel: 66/514-890, e-mail: info@szvki.hu