Felhívások, Közlöny

Pályázati felhívás

Tisztelt Szarvasi Polgárok! Szarvas Város Önkormányzata Képviselő-testülete meghirdeti a „Virágos Szarvasért” virágosítási, parkosítási, környezetszépítő versenyt!


A „Virágos Magyarország” környezetszépítő versenyhez kapcsolódva Szarvas Város Önkormányzata mozgósítja a lakosságot a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtésére, megőrzésére. Az akció célja, hogy városunk lakói is egyre nagyobb részt vállaljanak környezetük ápolásában, szebbé tételében, hozzájárulva ezzel a kulturált, környezetbarát, vendégváró településkép kialakításának elősegítése érdekében.

Nevezési kategóriák:

  1. Lakótömbök (ablakok, tömbök, előparkok körüli virágosítás)
  2. Családi házak, magánházak portái (ablakok, előkertek virágosítása, esztétikus kialakítása)
  3. Kereskedelmi, vendéglátóegységek (bejárat, kitelepülések virágosítása)
  4. Üzemek, ipari létesítmények (környezetének zöldterülete, fásítása, parkosítása)
  5. Oktatási, nevelési intézmények (saját területük és közvetlen környezetük virágosítása, parkosítása)

A versenyre nevezni jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet 2014. június 30. (hétfő) 16:00 óráig kell benyújtani a Szarvasi KOMÉP Városgazdálkodási Kft. Kertészeti Ágazatához (Szarvas, Ipartelep u. 2.), illetve az Üveges Műhelybe (Szarvas, Árpád köz).

A jelentkezési lap személyesen átvehető a Szarvasi KOMÉP Városgazdálkodási Kft. Kertészeti Ágazatánál (Szarvas, Ipartelep u. 2.), illetve az Üveges Műhelyben (Szarvas, Árpád köz), továbbá letölthető Szarvas Város honlapján (www.szarvas.hu).

A jelentkezési laphoz mellékelni kell a pályázni kívánt területről készített 3 db, 10×15 cm nagyságú fotót, melyből az eredményhirdetés után fotókiállítást rendezünk. A borítékon kérjük feltüntetni: „Virágos Szarvasért” környezetszépítő verseny.

Az elbírálásnál különös figyelmet fordítunk az ingatlan előtti növénykiültetés városképi megjelenésére, kialakítására, a növények mennyiségére, kiültetésre, gondozottságára és esztétikai hatására, a nevezett ingatlan környékének tisztaságára, gyommentességére, az ingatlan előtti közterületek ápoltságára. A pályázatok kiértékelésére bizottság alakul, melyek bírálta július végén várható előzetes értesítés nélkül. A kategóriák összevontan kerülnek díjazásra. A versenyben való elismerésként a résztvevők emléklapot kapnak.

Az első három helyezett díjazásban részesül!

  1. díj: 30.000 Ft értékű vásárlási utalvány
  2. díj: 20.000 Ft értékű vásárlási utalvány
  3. díj: 10.000 Ft értékű vásárlási utalvány

Az eredményhirdetésre 2014 szeptemberében a „Szilvanap” keretén belül kerül sor, melyről a pályázók előzetes értesítést kapnak.

Minden pályázónak sok sikert kívánunk!