Felhívások, Közlöny

Nyári tábor gyomaendrődi elszármazottaknak

2014. augusztus 17 – 24. között Gyomaendrőd Város Önkormányzata nyári tábort szervez gyermekek, unokák és dédunokák részére, akiknek szülei, nagyszülei, dédszülei vagy rokonai Gyomaendrődön születtek, éltek vagy dolgoztak.


A táborban részt vehet minden 7-16 éves korú gyermek, akiknek a szülei, nagyszülei jelentkeznek a programra és befizetik a részvételi díjat, melynek összege 26.800 Ft/fő.

A tábor célja, hogy a leszármazókat megismertesse felmenőik városával, a város történelmével, országszerte híres szülötteinek életével. Mindenkinek fontos, hogy a leszármazók megismerhessék a „szülői házat”, azt a szűkebb értelemben vett szülőföldet, ahonnan származnak.

A tábor programja rendkívül színes és lehetőséget ad arra is, hogy a résztvevők maguk is bővítsék a helytörténeti kiállításaink anyagát tárgyi emlékekkel, fényképekkel a szülőkről, nagyszülőkről, dédszülőkről. Ennek érdekében lehetőség van arra, hogy az érkezés és a távozás napján (mindkettő vasárnap) a szülők, nagyszülők, dédszülők személyesen is találkozhassanak Gyomaendrőd város polgármesterével, Várfi András úrral, valamint a helytörténeti kiállítások szervezőivel.

A tábor ideje alatt a gyermekek felügyelete biztosított. A program tartalmi kialakítója Dr. Tóth Zoltán, akinek már a dédszülei is városunk lakói voltak 1862-től (Fülöp család). Elmondhatja felmenőiről Benedek Elek Magyar Népmeséiből: „Éltek – Haltak!” Gyomaendrődön.
A táborlakóknak fizetni kell a szállásért, az étkezésért, és saját maguk gondoskodnak az utazásukról, és annak költségeiről. A szálláshely kapacitása miatt a táborban maximum 10 fő vehet részt. Minimum létszám 7 fő.

„A szülők, nagyszülők, dédszülők földjén – Gyomaendrőd” program szívesen látja azokat a fiatalokat, akik a szülőfölddel akarnak megismerkedni, és azokat az embereket, akik itt születtek, dolgoztak, de már más településeken élnek: Magyarországon vagy a világ bármely országában!

További információk a magbarbara@pmhiv.gyomaendrod.hu e-mail címen vagy a 66/581-233-as telefonszámon kérhetők Mag Barbara ügyintézőtől.

Jelentkezés a táborba: Az itt letölthető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva és beszkennelve kell eljuttatni a magbarbara@pmhiv.gyomaendrod.hu e-mail címre, vagy postai úton az 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. címre Mag Barbara ügyintéző részére. A további tudnivalókról és a részvételi díj befizetésének módjáról a jelentkezőket a későbbiekben írásban tájékoztatjuk.

Jelentkezési határidő: 2014. július 31.