Felhívások, Közlöny, Sziréna

Megvilágosodás Napja Békés megyében

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság rendezvényén, 2014. október 3-án 20 településen 26 üzlet és szerviz várja kedvezményes vásárlási lehetőséggel a kerékpárosokat. Az esti órákban figyelemfelhívó lámpafényes kerékpározás indul 9 városban.


A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 10. alkalommal rendezi meg a Megvilágosodás Napját. A 2001-ben útjára indított kezdeményezés célja az, hogy a kerékpárral közlekedők figyelmét ráirányítsák a világítás használatának fontosságára. A kerékpár kötelező felszerelései között ugyan szerepel az első és hátsó lámpa, a kerékpárosok egy része azonban nem használja ezeket az eszközöket. Így nem csak szabálytalanságot követnek el, hanem veszélybe sodorják saját, illetve sok esetben a kerékpár pótülésén utazó gyermek testi épségét, életét is.

Az alábbiakban letölthető plakáton felsorolt szervizekben és üzletekben 2014. október 3-án 9.00 – 18.30 óra közötti időben kedvezményes áron vásárolhatják meg kerékpárjaik világító berendezéseit, melyeket a helyszínen lévő szerelők díjmentesen felszerelnek. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság igény esetén a kerékpárokat fényvisszaverő matricával látja el, a hiányzó küllő prizmákat pedig a készlet erejéig díjmentesen pótolja.

„Ha egyet vesz, rögtön kettő lesz”

Ha az akció ideje alatt a felsorolt szervizek valamelyikében megvásárolja kerékpárja első világítását, ajándékba kapja a hátsó villogó lámpát (az akció a készlet erejéig érvényes)!

DÍJMENTES KERÉKPÁR GRAVÍROZÁS
16.00 – 21.00 óra között Békéscsabán a Csaba Center főbejáratánál.

PÉLDAMUTATÓ, FIGYELEMFELHÍVÓ ESTI KERÉKPÁROZÁS
A részvétel feltétele: működő világító berendezés a kerékpáron.

Gyülekező: 19.00 órakor, indulás 19.30-kor

  • Békéscsabán a Bartók B. út – Munkácsy u. kereszteződésében lévő volt PROFI Áruház parkolójából;
  • Orosházán, Mezőkovácsházán, és Szeghalmon a Rendőrkapitányság épülete elől;
  • Sarkadon az Árpád fejedelem téren lévő Árpád szobortól;
  • Gyulán a Kossuth tér 4. szám alatt lévő Belvárosi Bringa Bolt elől;
  • Szarvason a Szent István Egyetem Szabadság úti parkolójából;
  • Békésen a Széchenyi téri Elektro-Pont Áruház parkolójából;
  • Mezőhegyesen a Béke park 1 szám alatt lévő ÁMK épülete elől.

AJÁNDÉKSORSOLÁS
Mindenki, aki az akció bármely programján részt vesz, sorjegyet kap és ajándéksorsoláson vesz részt, melyre 20.15 órakor Békéscsabán a Csaba Centerben, vidéken a felvonulások helyszínén kerül sor.

CSATLAKOZZON ÖN IS, KÖZLEKEDJEN BIZTONSÁGOSAN!

INFORMÁCIÓ: 66/523-723