Hirdetmények, Közlöny

Pályázati hirdetmény

3 db megüresedő szociális bérlakás bérbevételére és cseréjére.


I. Az ingatlanok alapadatai (cím, alapterület, szobák száma, komfortfokozata, fűtési mód, bérleti díj):

  1. Hunyadi J. u. 4. A. lh. III. em. 9., 54 m2, 2 szoba, komfortos, gáz, 11.880,-Ft/hó
  2. Fő tér 2. C. lh. fsz., 57 m2, 2 szoba, komfortos, gáz, 12.540,-Ft/hó
  3. Csabai út 16/4., 20 m2, 1 szoba, komfortnélküli, vegyes, 2.300,-Ft/hó

A lakásbérleti szerződés időtartama: 1 év

II. Lakbérkedvezmény adható az alábbiak szerint:

Az Önkormányzat a lakbérkedvezményt a szociális alapon juttatott bérlakások bérlőinek az alábbiak szerint biztosítja:

  • A lakbérkedvezmény megállapítása, a Szarvasi KOMÉP Városgazdálkodási Nonprofit Kft. által kiadott lakbér összegének igazolása alapján történik. A lakbérkedvezmény alapja a teljes lakbér 20,-Ft/m2/hó lakbérösszeggel csökkentett mértéke.
  • 30 %-os lakbérkedvezmény adható annak a bérlőnek, akinek saját és vele együtt élő személyek egy főre jutó havi nettó jövedelme nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, egyedül élő esetén 120 %-át.
  • 20 %-os lakbérkedvezmény adható annak a bérlőnek, akinek saját és vele együtt élő személyek egy főre jutó havi nettó jövedelme nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120 %-át, egyedül élő esetén 140 %-át.
  • 10 %-os lakbérkedvezmény adható annak a bérlőnek, akinek saját és vele együtt élő személyek egy főre jutó havi nettó jövedelme nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át, egyedül élő esetén 160 %-át.

III. Pályázni jogosultak köre:

Szarvas város közigazgatási területén lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező személyek.

Jövedelmi viszonyok szerint az a család (személy) pályázhat, akinek a családjában – vele együtt költöző családtagokat számítva – az egy főre jutó nettó átlagjövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét, egyedülálló esetén két és félszeresét.

A szociális helyzet alapján nem adható bérlakás annak, aki a vele együtt költöző személyeket is figyelembe véve

  • a pályázat benyújtásakor beköltözhető lakástulajdonnal, üdülővel, beépíthető lakótelekkel, vagy üdülőtelekkel, egyéb ingatlannal rendelkezik, és annak jelzálog által biztosított terhekkel csökkentett értéke meghaladja a nyugdíjminimum ötvenszeresét.
  • a szokásos használati és lakásberendezési tárgyakon túl a nyugdíjminimum ötvenszeresét meghaladó forgalomképes vagyontárggyal rendelkezik, kivéve a mozgássérült gépkocsi tulajdonát és a kereső tevékenységet biztosító munkaeszközöket.
  • a pályázat benyújtásakor önkormányzati bérlakásban lakik és azzal kapcsolatban hátraléka van.

IV. A pályázati ajánlatot zárt borítékban, írásban kell benyújtani az új Polgármesteri Hivatal (Béke u. 1. I. em.) Pénzügyi és Gazdasági Osztályán beszerezhető formanyomtatványon, amelyhez csatolni kell az egy főre jutó jövedelem megállapításához szükséges igazolásokat.

V. A pályázat benyújtásának határideje: 2014. október hó 9. napjának 10.00 órája.

A lezárt borítékra a ,,Pályázat a meghirdetett 3 db szociális bérlakás bérbevételére,, feliratot kell feltüntetni, csere esetén ,,Pályázat a meghirdetett 3 db szociális bérlakás cseréjére,, feliratot kell feltüntetni és Szarvas Város Polgármesteri Hivatalának Pénzügyi és Gazdasági Osztályához kell benyújtani.

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
5540-Szarvas, Szabadság u. 25-27.