Hírforgó, Képgaléria, Média

Ajándékeső a Mobilitási Hét végén

A szeszélyes ősz révén hétfő délután a Városháza földszinti nagytermében zárult az idei Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap gazdag programsorozata.


Az itteni történések elején Petneházi Andrea polgármesteri tanácsadó köszöntötte Babák Mihály polgármester nevében is a megjelent diákokat, felnőtteket, bringásokat, civil aktivistákat. Az ünnepélyes zárást megtisztelte jelenlétével dr. Melis János, Szarvas város jegyzője, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző, Gombár Györgyné, a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének szóvivője, önkormányzati képviselő, valamint Závoda Ferenc, a Szarvasi Hagyományőrző Gazdák Egyesületének elnöke, a Békés Megyei Közgyűlés tagja.

Petneházi Andrea külön köszöntötte a véradókat, szervezőket, segítőket és nem utolsósorban Krivik Viktort, aki programszervezőként érvről évre hallatlan lelkesedéssel és professzionális módon komponálja meg a Mobilitási Hét eseménysorát. Krivik Viktor örömmel jelentette be s az őszinte köszönet hangján nyugtázta, hogy az idén 88 véradó járult hozzá a Hét sikeréhez. Ez egyben rekord is a 13 éves múltra visszatekintő programsorozat történetében.

Ezután nagy izgalmak közepette lépett a sorsolási üveggömbhöz Kinyik Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezetének vezetője és kihúzta a 82-es sorszámot. A sorszám birtokosa az eredményhirdetésről távollevő Folytán Mária, aki a sorsolás által egy gyönyörű női kerékpár tulajdonosa lett. Folytán Mária szerencséjét óriási taps köszöntötte.

A következőkben került sor a Mobilitási Hét vetélkedőinek eredményhirdetésére. A KRESZ-vetélkedő eredményeit a Városi Rendőrkapitányság részéről Petrovszki Éva ismertette. A díjakat nagy ováció közepette dr. Melis János adta át.

Majd sor került egy újabb jutalomsorsolásra. A hét legcivilebb rendezvényén, a bringás reggelin és a szemétszedő akcióban regisztráltak között egy 50 ezer forintos kerékpár-vásárlási utalványt sorsoltak ki. A jutalom jelentőségét a NACSE részéről Gombár Györgyné méltatta, annál is inkább, mert az akciókat egyebek közt Szarvas Város Barátainak Köre, az MTTSZ Szabadidős és Lövészklub, a NACSE és a Hagyományőrző Gazdák Szarvasi Egyesülete is támogatták. A vásárlási utalván nyertese Takó Lilián lett. Szintén távollétében nyert.

Végezetül az Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap zárszavát dr. Melis János tartotta. Kiemelte, mennyire örvendetes civil szervezeteink ezirányú aktivitása a részvételben.

– Reményeink szerint jövőre következhet a 14. Mobilitási Hét – fogalmazott gratulációi és értékelése végén Szarvas város jegyzője.

A vetélkedők végeredményét ide kattintva tekintheti meg.