Felhívások, Közlöny, Sziréna

Látni és látszani 2014

Az országos kampány célja a közlekedők segítése, a közúti balesetek megelőzése. Békés megyében is több optika és szerviz várja díjmentes vizsgálatokkal a járművezetőket.


latnieslatszani_joAz Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is megszervezte a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányt. Ennek keretében a személyautók, tehergépkocsik, motorkerékpárok vezetői, illetve a kerékpárosok 2014. október 2-a és 2014. december 12-e között díjmentesen vizsgáltathatják át járműveik világító berendezéseit.

Békés megyében 6 településen, Békésen, Békéscsabán, Gyulán, Mezőberényben Kondoroson és Okányban vannak olyan szervizek, melyek részt vesznek az akcióban. Békéscsabán, Szarvason és Orosházán pedig optikusok várják ingyenes látásellenőrzéssel a közlekedőket. A kampány első hónapját követően, 2014. november 6-án országos fokozott közúti ellenőrzés kezdődik, melynek során a rendőrség vizsgálja a járművek kivilágítását, láthatóságát, valamint a vezetői engedélyben előírt szemüveg viselését, a kiegészítő szemüveg meglétét. A „Látni és látszani” kampány részleteiről, az akcióban résztvevő szervizekről és optikusokról részletes információk a http://latnieslatszani.hu oldalon találhatóak.