Képgaléria, Média, Sziréna

Taktikai ház a Békés megyei rendőrök képzéséhez

A létesítményben a speciális képzettséggel rendelkező állomány tagjai mellett a későbbi szaktanfolyamokon és baleseti-helyszínelő továbbképzéseken résztevők is elsajátíthatják a hivatásukhoz szükséges gyakorlati tapasztalatokat.


A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok adta át a rendőrök gyakorlati képzését szolgáló létesítményt 2014. október 30-án. Az orosházi épület kialakítása lehetővé teszi, hogy a végrehajtó állomány szituációs gyakorlatok végrehajtásával intézkedéstaktikai és intézkedés-lélektani képzések során elsajátítsák mindazokat az ismereteket, amelyek a mindennapi munkavégzésükhöz szükségesek. Ezek mellett fontos cél a főkapitányság állományához csatlakozó és újonnan felszerelő rendőrök, valamint a későbbi szaktanfolyamokon résztvevők szakmai fejlődésének elősegítése is.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Vincze P. Márton, az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjának igazgatója, aki elismeréssel szólt a létesítmény megvalósításáról és felszereltségéről. Hangsúlyozta, hogy nem csak elméleti ismeretek oktatásával, hanem gyakorlati képzések során is segíteni kell a rendőrök fejlődését, amelyre kiváló lehetőséget nyújt a most átadott taktikai ház.