Hírforgó, Képgaléria, Média

Gyíkavató a Székely Szakképző Iskola Kollégiumában

Hagyományainkhoz híven szeptember második felében különféle rendezvényeket tartottunk azzal a céllal, hogy az új kollégistákkal megszerettessük a kollégiumi életet.


Volt ismerkedési est, közös városnézés. Kirándulást szerveztünk az Arborétumba, ahol megnézhettük Pepi gróf Interaktív tanyáját is. A nagy csarnokban megrendeztük az ügyességi sorversenyt, melyen minden kollégista teljes erőbedobással vett részt.

A gyíkavató előtti időszakban a „gyíkok” feladatokat kaptak: csoportonkénti jelmezgyűjtés, verstanulás, bemutatkozó műsor készítése, amiben segítették őket a végzős mentorok.

Az avatót az új kollégisták izgatottan és kissé szorongva várták, de miután sikeresen megoldották a humoros, ügyességet igénylő feladatokat, már önbizalommal szavalták el az avatóverset, amivel „teljes jogú kollégistává váltak”.

A csapatokat jutalmaztuk, mindenki kapott emléklapot, és a teljes kollégiumi közösség megelégedéssel fogyasztotta el a helyben készült almás lepényt. Az estét fergeteges hangulatú diszkó zárta.