Hírforgó

7. Wuxi-i Nemzetközi Testvérvárosi Konferencia

A közelmúltban, októberben kínai testvérvárosunkban lezajlott a 7. Wuxi-i Nemzetközi Testvérvárosi Konferencia, melynek összefoglaló anyagát –  amit a Wuxi-i fórum szervezői küldtek meg Szarvas Város Önkormányzata részére – az alábbiakban olvashatják.


wuxi_tajekoztato_kep2014. október 20-tól október 22-ig a Wuxi Önkormányzat Népi Kormánya volt a házigazdája a 7. Wuxi-i Nemzetközi Testvérvárosi Fórumnak, ami a Turizmus és Együttműködés témák jegyében telt el. 24 ország 50 delegációja több mint 250 vendéggel vett részt és cserélt tapasztalatokat a fórumon, többek között Ausztráliából, Dániából, Japánból, Koreából, Németországból és az USA-ból.

Október 22-én, a 7. Wuxi-i Nemzetközi Testvérvárosi Találkozó Turizmus Alfórumára gyűltek össze a résztvevők, ami 19 ország több mint 100 képviselőjének és utazásszervezőjének részvételével zajlott, olyan országokból, mint például az USA, Franciaország, Dánia, Japán, Korea, Mexikó. Az országok képviselői bemutatták saját helyi turisztikai erőforrásaikat és termékeiket, és eszmecserét folytattak a testvérvárosok közötti jövőbeni turisztikai együttműködési lehetőségekről.

Szintén október 22-én tartották a 7. Wuxi-i Nemzetközi Testvérvárosi Fórum Gazdasági és Kereskedelmi Alfórumát, ahol a Wuxi-i APEC Üzleti Szövetség felavatására került sor.

A Wuxi-i APEC Üzleti Szövetséget az APEC üzletkártya tulajdonosok alapították. Alapítás után a Szövetség céljává tették, hogy a tagországok vállalatai ellátogassanak az APEC tagországokba, a tagországbeli vállalatok közötti kapcsolatotok kiszélesítése céljából, és azért, hogy közösen tárják fel a nemzetközi piacot. Az avató ünnepség után az APEC Szövetség tagjai megbeszélést folytattak a gazdasági és kereskedelmi projektekről Wuxi város testvérvárosainak képviselőivel, például Magyarországról, Ukrajnából, Romániából, Németországból, Brazíliából stb.

A konferencia egészét tekintve, a résztvevők több mint 70 megbeszélést folytattak, valamint helyszíni látogatásokat tettek, hogy felfedezzék a Wuxi városában rejlő együttműködési lehetőségeket, ami nagyban elősegíti a Wuxi és testvérvárosai közötti együttműködést olyan területeken, mint a gazdaság és pénzügy, az oktatás, a kultúra és a művészetek. A Wuxi Hareon Napelem Vállalat napkollektor üzem építését tervezi Magyarországon, Szarvason jövő júniusban. Amerikában a Columbus Központi Középiskola szintén együttműködési szándékát fejezte ki a Wuxi-i Jinqiao Kétnyelvű Kísérleti Iskolával.

A konferencia alatt a vendégek meglátogatták Wuxi látványosságait és történelmi helyeit, ilyen például Xihui látványosságai és a CCTV – Wuxi film / TV Kulturális Bázis, valamint az „Álmodd újra Jiangnan Legendáit” c. 3D-s élő előadást is megtekintették, a helyi kultúra jobb megértése érdekében.

A tájékoztató angol nyelven az alábbiakban olvasható:

wuxi_tajekoztato