Hírforgó, Képgaléria, Média

Sulimikulás járta be iskolánkat…

 Az idei tanévben sem maradt el a Székely Szakképző Iskola diákönkormányzata Sulimikulásának szaloncukor osztó körútja.


Mint minden tanévben, a Székely Szakképző Iskola diákönkormányzata az idén is meghirdette sulimikulás pályázatát, melyben rátermett télapót és krampuszokat keresett a nemes feladatra. Az idén az 1/13. C osztályból Kiss Norbert jelentkezett a mikulás, Balog Gréta és Hraskó Vivien a krampuszok szerepére.

A Vasút utcai tanműhelybe a Kossuth utcai fodrászműhelybe, valamint a tanétterembe Feri bácsi jóvoltából, rendhagyó módon, az iskola autójával érkezett a szaloncukrot osztó csapat, ugyanis a sár és az eső nem is igazán kedvezett volna egy szánkós kiruccanásnak.

Ezután a Vajda utcai épületben, tanítási órákra kopogtatott be a piros ruhás Mikulás és a Krampuszok. Minden osztálytól egy mikulásdal eléneklését kérték a szaloncukorért cserébe, bár a tapasztalat azt mutatta, hogy voltak olyan osztályok, ahol inkább tanáraink jeleskedtek csak a dalok előadásában. Laurik László tanár úr érces hangjával és szöveghű előadásával igazán megérdemelte a szaloncukrot.

A Sulimikulás arra kér minden székelyest, hogy a következő tanévre többet gyakorolják a mikulásnótákat, mert legközelebb a „nem éneklőknek” virgácsot fog osztani szaloncukor helyett. 🙂