Hírforgó, Képgaléria, Média

Tovább népszerűsítették az Öveges-labort

Mindvégig kellemes hangulatú, kötetlen összejövetelen találkoztak kedd délután aktív és nyugalmazott fizikatanárok, öregdiákok, térségi partneriskolák tanárai a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban.


Az alkalmat a természettudományos munkaközösség szervezte, a muzeális fizika eszközök adományokból elkészült kiállító szekrény felavatása apropóján.

A rendezvény első részében Kitajkáné Szántai Mária igazgató asszony röviden ismertette a 322 ezer forint összegű adományozás krónikáját, szemléltetve a muzeális fizika szekrény átköltöztetésének menetét. Kiemelt módon megköszönte Szarvas Város Önkormányzata, a Szarvasi Általános Informatikai Kft., dr. Bakos Jánosné, Kurucz Pálné és a Vajdás Öregdiákok Baráti Körének nemes támogatását.

Az igazgató asszony jó néhány relikvikus kísérleti eszközt is bemutatott, többek között a fizika szertár 1908-as leltárkönyvét.

A délután második részében az igazgató asszony és fizikus kollégái izgalmas kísérleteket mutattak be a térség tíz általános iskolája által is használt Öveges-laborban. Végezetül sütipartira és teázásra invitálták a megjelent vendégeket.

Mint az ismeretes, a muzeális értékeket felvonultató fizika szekrény feltárásában, rendbetételében a Bakos Arany tanárnő vezérelte csapat vállalt oroszlánrészt.