Hírforgó, Képgaléria, Média

Miniszterelnöki levél, torta és polgármesteri köszöntő

Napra pontosan február 22-én, vasárnap ünnepelte dr. Posgay Elemér nyugalmazott tudományos főosztályvezető – az ÖKI fénykorát jelző kutatógárda korelnöke – 95. születésnapját.


A meghitt hangulatú családi eseményre a Halászcsárda különtermében került sor, dr. Posgay Elemér gyermekei, Sarolta és György, népes számú unoka és dédunoka jelenlétében.

Az utóbbi időszakban az egykori Magyarországi Magyar Királyi Mezőgazdasági Főiskola rubindiplomájával és a Szegedi Mezőgazdasági Kutató Intézet 1956-os Forradalmi Tanácsa elnökének kijáró oklevéllel is felköszöntött neves pritaminpaprika és babnemesítőt ezúttal maga Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is díszes iratban köszöntötte. Ezt, valamint Szarvas Város Képviselő-testületének Emléklapját Babák Mihály polgármester adta át baráti szavak kíséretében. Az ilyenkor ildomos tűzijátékos tortát és Szarvas város egészének virágcsokrát dr. Bankóné Ordovics Katalin anyakönyvvezető nyújtotta át köszöntője és a polgármester szavai után.

Az Újfehértónál indult, majd tanulmányai során Nyíregyházát, Pallagot, Magyaróvárt is megjárt, majd gazdag pályát Mezőhegyesen, Szegeden, végül 1958-tól Szarvason bejárt kutatót és kedves családját Szenes János köszöntötte, utalva dr. Posgay Elemér közéleti munkásságára is, amelyet a Városi Tanács, a Városszépítő Bizottság és Szarvas Város Baráti Körében valósított meg. Babák Mihály polgármester az ünnepeltet egyebek közt a Városunk Szarvas Olvasókönyvvel is megajándékozta.

Röpke kis tudósításunk végén csak azt mondhatjuk: Elemér Bácsi, Isten éltessen egészségben szeretteid és barátaid körében nagyon sokáig. Boldog születésnapot!