Postaláda

Várják az új pályázatokat

Idén újra meghirdetik a Kerékpárosbarát Munkahely és a Kerékpárosbarát Település pályázatokat.


Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár 

Babák Mihály polgármester úr
Szarvas Város Polgármesteri Hivatala 

Tisztelt Polgármester Úr!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kilencedik éve hirdeti meg a Kerékpárosbarát Munkahely és a Kerékpárosbarát Település pályázatokat. A tárca az elismerésekkel arra ösztönzi az önkormányzatokat, vállalkozásokat és intézményeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók és ügyfelek számára.

A Kerékpáros Magyarország Szövetséggel közös szervezésben megvalósuló kampányban idén új tartalmi elemek alapján és a közönségszavazatokat figyelembe véve ítélik oda az elismeréseket. A pályázati kérdések között nemcsak az infrastruktúra fejlesztése terén elvégzett munka szerepel, hanem a példamutatás, a biztonság és a népszerűsítés erősítése is.

A tavaly elfogadott Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia egyik fő célkitűzése a környezetkímélő közlekedési módok, így a kerékpározás fejlesztése, népszerűsítése. A fejlesztési tárca tervei szerint a hazai kerékpárút-hálózat jelenleg kb. 4000 kilométeres hossza 2020-ra további 1000-1500 kilométerrel bővülhet majd. A beruházások és szemléletformáló kampányok eredményeként a kerékpárt fő közlekedési eszközül választók aránya az uniós átlagot már most meghaladó 19 százalékról 22 százalék fölé nőhet.

Az idei év pályázata új tartalmi elemekkel is bővült, a szakmai zsűri mellett a közönség is jelölhet vagy szavazhat a kedvenc kerékpárosbarát településére, vagy munkahelyére, a legtöbb szavazatot elnyerők közönségdíjban részesülnek. A pályázatok és a szavazatok beadási határideje 2015. április 15., további részletes információk a www.kerekparosbaratpalyazatok.hu internetes oldalon érhetőek el.

Várjuk kerékpárosbarát pályázatainkra Önkormányzatuk és településük háttérintézményeinek jelentkezését egyaránt!

Budapest, 2015. március 3.

Üdvözlettel:
Tasó László