Kézilabda, Sportsarok

Lehengerlő győzelem

Az Orosháza elleni idegenbeli győzelem erősítette a csapategységet, és a Túrkeve ellen is csak a két pont volt az elfogadható.


Szarvasi NKK – Túrkevei VSE 30-17 (13-12), női NB II-es kézilabda mérkőzés, Szarvas. Vezette: Répási Georgina, Sebők Stefánia.

Szarvasi NKK: Kasik-Buzási 10, Radnóti 3, Hajdu 1, Gábor 9/5, Zelei 1/1, Bagi 1. Csere: Juhos (kapus), Molnár 2, Kondacs 1, Krizsán 2, Tóth A. Edző: Almási László.

Vendégek legjobb dobója: Nyakó R. 9. Hétméteres arány: 7/6, ill. 4/2. Kiállítás: 4 perc, ill. 12 perc.

Zelei hétméteres góljával indult a találkozó, majd Kasik ziccert védett. Mindkét oldalon helyükön voltak a kapusok, a 6. percben 2-2 volt az állás. Továbbra is felváltva estek a gólok, de a 14. percben büntetőből 5-6-ra átvették a vezetést a keviek. Gyors volt az egyenlítés, de egyik csapat sem tudott elhúzni. Szünetre nehezen egy gólos, 13-12-es lett a hazai vezetés.

A pihenőt követően négy-kettes védekezésre állt át az NKK. Főleg az addig hétgólos Nyakóra figyeltek. Ez a védekezés forma hatékony volt, kezdett elhúzni a Körös-parti együttes.

A 40. percben 16-14-nél Zeleivel szemben durva szabálytalanságot követtek el, de a piros lap elmaradt, a vétkes megúszta két perccel. Ez a szabálytalanság jelezte a keviek fáradtságát, fizikailag és szellemileg is. A vendéglátók Buzási vezényletével megszórták a vendég kaput. A szurkolók az 54. percben kiszámolták a vendégeket 25-15-nél. A második 30 percben mindössze 5 gólt lőtt a Túrkeve, csak szabálytalanságukkal tűntek ki.

A rutinos, jobb játékerőt képviselő Szarvas biztosan győzött és növelte pontjai számát. A juniorok is nyertek 23-14- arányban.

Május 25-én Hódmezővásárhelyre látogat az NKK.