Labdarúgás, Sportsarok

Garantált volt a győzelem

Az elmúlt években a szarvasi csapat általában győzelemmel távozott a csabaiaktól, ezúttal sem számítottak másra.


Békéscsaba Jamina SE – Szarvasi FC 2-5 (1-4), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2015. május 23., szombat 17.00, Békéscsaba, 80 néző. Vezette: Mihálik Pál.

Szarvasi FC: Kiri, Kovács, Kukovecz, Szikora, Filyó, Moldván, Rafaj, Gulyás, Nagy, Klimaj, Zsíros. Csere: Stanley, Bogdán, Medvegy, Petrovics.

Az első góllal a gyér nézősereget már a 7. percben megörvendeztették, a szarvasiaknak Klimaj lövéséből Nagy szerzett pontot.  Nem késett sokat a válasz, a 10. percben büntetőből Nyúl góljával egyenlíteni tudott a Jamina. Az adok-kapok folytatódott, Klimaj sikertelen szarvasi büntetője után Nagy lövéséből meglett a vendégek második gólja. Klimaj előtt a 35. percben újabb lehetőség adódott, amivel élni is tudott, így már 3-1-re elhúztak a vendégek. A szarvasi játékos nem aprózta el, a 43. percben ismét megtalálta a csabaiak kapujának „nyitját”. Így 4-1-es vendég előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

A második félidő harmadik percében már meg is tetézték mindezt a szarvasiak, akik Gulyás találatával 5. góljukon is túlestek. A vendégek úgy érezhették, most már ideje pihenni. A hazaiak vérszemet kapva folyamatosan helyzetekbe kerültek, ám azokat nem tudták érdemben kihasználni. Illetve egyet mégis, mert a játék 58. percében Göblyös lövése üres kaput ért. Kiri kapus dolga ezután némileg megszaporodott, a csabaiak támadásait sorba hárítania kellett – sikerrel.

A Körös-parti csapatból játékával ezúttal Kiri, Klimaj, Nagy és Gulyás tűnt ki.

Edzői nyilatkozatok:

Királyvári Károly, Békéscsaba:

– Az első félidőben fegyelmezetlenül játszottunk, a fordulás után a gólhelyzeteknél rossz döntéseket hoztunk.

Rétes Pál, Szarvas:

– Jól kezdtük a mérkőzést, meggyőző mezőnyjátékunk a második félidő huszadik percétől kapkodóvá vált. Ettől függetlenül a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Május utolsó vasárnapján 17 órától a Kondorosi TE fogadja a szarvasiakat.