Hirdetmények, Közlöny

Szarvas Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájánának véleményezése

A „Fenntartható településfejlesztés a kis-, és középvárosokban (és a fővárosi kerületekben) – Integrált Településfejlesztési Stratégiák kidolgozása” című projekt keretében, a Belügyminisztérium EU-s támogatás igénybevételével biztosítja az Integrált Településfejlesztési Stratégiák (a továbbiakban: ITS) elkészítését.


Ennek köszönhetően az ország majdnem minden járásszékhelyén egy időben, egymással párhuzamosan történik az ITS-ek kidolgozása. A fent nevezett projekt keretében, Szarvas városa a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8) Kormány rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) szakmai-tartalmi követelményei alapján elkészítette a 2015-2020-as időszakra szóló középtávú stratégiai dokumentumát.

A Korm. rendelet hatályos előírásai alapján lakossági véleményezésre Szarvas Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája és annak Megalapozó Vizsgálata című dokumentumok partnerségi egyeztetésre készített tervezetét el kell helyezni a település honlapján.

Az elkészült dokumentumok a www.szarvas.hu honlapon elektronikus felületen, a FEJLESZTÉSI PROGRAMOK menüpont alatt hozzáférhetőek, letölthetőek.

A lakossági véleményezés határideje: 2015. június 26.

Eddig a határidőig várjuk a Tisztelt Lakosság véleményét a szarvasits@szarvas.eu vagy a hivatal@szarvas.eu e-mail címekre. A beérkezett vélemények feldolgozása után az illeszkedő javaslatok bedolgozásra kerülnek a dokumentumok végső változatába.

Köszönjük az Önök véleményét!

Szarvas Város Önkormányzata