Hírforgó, Képgaléria, Média

„Hétpróbán innen, hétpróbán túl…”

Befejezéséhez közeledik a TÁMOP 6.1.2. pályázat, mely a Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztést (TIE) tűzte ki legfőbb céljául.


logo_egyben

A program többféle témában bővítette az általános iskolás gyermekek ismereteit az „egészség” témakörben.

Az iskolai foglalkozásokon (az I. ütem) jelen volt: az egészséges táplálkozás, az ivóvíz fontossága, a sérülések elkerülése, a tisztaság alapkövetelményei.  Kommunikáció segítségével ismeretek, fogalmak, tevékenységek, szokások kialakítása történt. Az egészség megőrzése céljából különböző programokon való részvételükkel valósult meg: játékos mozgásformák, salátakészítés, plakátragasztások, fizikai erőpróbák és életmentés alapjainak elsajátítása külsős szakemberek segítségével…

Újszerű és hasznos mozgásformákkal ismerkedhettek meg a gyerekek a megyei próbákon (II. ütem). A rendezvényeken régi hagyományokat idéztek fel a Szent László és Kinizsi próbák során. Megjelentek különböző táncos mozgásformák is a Bartók Béla próbán. Nagy sikert aratott a Búvár Kund nevét viselő sárkányhajózás.

Az Egyem vagy ne egyem próbán

  • fűszernövényekkel és különleges zöldségnövényekkel ismerkedtek a résztvevők

A „Hogyan mondjam el” próbán

  • képregényt, reklámszlogent és flash mobot terveztek.

A sokszínű és színvonalas programsorozat végeredménye az lett, hogy gyermekeink az egészséges életmód iránti igénye fokozódott, ismereteik bővültek, mindemellett szabadidejüket is hasznosan töltötték. A jó hangulatról tanúskodjon ez a néhány fotó.

Bátor György
Szuhajné Elefánty Mária
Szironyné Zsabka Edit