Hírforgó, Képgaléria, Média, Sziréna

Ismét lesz Szarvason gyerektábor

A július 13. és 17. közötti időszakra szervez idén gyermektábort a szeghalmi katasztrófavédelmi kirendeltség. Már hagyomány, hogy az igazgatóság kötelékében dolgozók gyermekei élményekkel és egy csipetnyi szakmai tudással is gazdagodnak a vakáció során együtt töltött hét alatt.


Kondacs Zsolt tűzoltó alezredes elárulta, ezen a nyáron is változatos, színes programokkal várják az érdeklődő fiatalokat. A szeghalmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője elmondta, az első nap kerékpár-túrával indul, aztán a hét kenutúrával folytatódik. Szerdán lovas tanya várja a gyerekeket, ahol nemcsak sportolni tudnak, hanem belekóstolhatnak a tenyésztéssel járó munkába is. A szakmai nap sem marad majd el, melyen játékos formában tanulhatnak katasztrófavédelmi, tűzoltási ismereteket a táborlakók; akadálypálya, vizes szerelés, tálcatűz-oltás, füstsátor várja őket.

A tervek szerint az utolsó napon a csapat a szarvasi Arborétumba látogat ki, ahol lesz lehetőség barangolásra, számháborúra és a növényekkel kapcsolatos ismeretek felelevenítésére is.