Hírforgó

Operától tangón át a magyar nótákig

Előkelő klasszikusok címen olvashatta a nagyérdemű előzetesen Török Ildikó operaénekes önálló estjét a műsornaptárban. Így kedden a ragyogóan megjavult idő ellenére meglehetősen gyér számú közönség jött össze a Szarvasi Vízi Színházban.


A Váradiné dr. Kintzly Ágnes házigazdai ténykedésével lezajlott könnyed nyári kaland végül kellemesen lazára sikeredett. A civilben látszerészként ténykedő művész-vendég – feltehetően mindkét területen tehetséges – élőzenekarral érkezett és két komoly ária után menesztette Puccinit. A zenekar kávéházi hangulatot csinált, s már a La Cumparsitát játszotta. Ezután a magyar operett világnagyságaitól: Lehár, Ábrahám, Kálmán Imre hallhatott a közönség örökzöldeket. Miközben az énekesnő a zenekar Monti csárdása alatt operett primadonna jelmezből átváltott “ungarische magyarische” jelmezbe és egy népszerű magyarnóta csokorral fejezte be a közönség visszatapsa közepette dalestjét.

Feltehetően ha sokan előre tudják, hogy a Tosca imáját szép sorjában olyan dalok követik, mint Szilvia belépője a Csárdáskirálynőből, a “Ringó vállú csengeri violám” a Marica grófnőből, a Tangolita és társaik és a nótacsokor, a kedd estinél jóval többen tapsolnak a nézőtéren. Akik eljöttek, végül is jól szórakoztak. Ez volt az ötödik évad tizennegyedik produkciója. Fogyasztható, habkönnyű randevú a zenével.