Hírforgó

A szarvasi színház Szlovákiában turnézik

Ismét a Nyárasdi Színházi Estéken a szarvasi Cervinus Teátrum.


Az idei Nyárasdi Színházi Estéken ismét vendégszerepel a szarvasi Cervinus Teátrum. A tavalyi ősbemutató után most két nagysikerű produkcióval visznek némi pluszt a csallóközi nézők szívébe.

A tavalyi nagy siker után idén augusztusban újra a színházé a főszerep a nyárasdi termálfürdőben, ahová a szarvasi teátrum ismét visszatér. Szombaton este a Derzsi György főszereplésével Szerelmem Sárdy nagysikerű operettje, míg augusztus 9-én, vasárnap este a Belinszki Zoltán, Gulyás Levente, Varga Viktor által újraértelmezett Holle anyó családi musical lesz látható.

nyarasdi_szinhazi_estek_plakat

„Mindig is szerettem volna itthon is megmutatni a munkáimat. A tavalyi meghívás volt az első alkalom, bízom abban, hogy idén nyáron is szép emlékekkel térünk haza.”- mondta Varga Viktor, a Holle anyó és a Csodaszarvas rendezője, aki Nyárasdról származik és jelenleg a szarvasi színház főrendezője.

Előző évben közel 1300 néző előtt mutathatták be a szarvasiak a nagysikerű Csodaszarvast, mely azóta önálló életet él. A Holle anyó 2013-as novemberi bemutatóját követve szintén számos sikert tudhat maga mögött. Többek között ez év májusában 178 év után először a Holle anyó musicale szólalhatott meg szlovák nyelvű előadásként a Nemzeti Színházban.

A főszerepekben közismert magyarországi és szlovákiai színészek közreműködnek, mint például a Domján Edit díjas Dósa Zsuzsa, Jakub szerepében a nagymegyeri Polák Fernc látható. Az előadás egyik legkomikusabb és egyben legnépszerűbb figurája nem más, mint Benkő Géza, akit a magyar közönség már jól ismerhet az egyik kereskedelmi csatorna napi sorozatából is.

Meskó Zsolt: Szerelmem, Sárdy című zenés naplóját, a szarvasi Cervinus Teátrum produkcióját pedig nem más vitte sikerre, mint Derzsi György, aki szintén csallóközi származású. Az egyszereplős, egyfelvonásos zenés játék már túl van a 60. előadásán is.

Felejthetetlen élmények várják nem csak fürdeni vágyókat, hanem a kultúrakedvelőit is a szlovákiai község megragadó környezetében most hétvégén.

Bővebb tájékoztatásért az előadással kapcsolatosan: http://www.atempo.sk/naptar/4922-nyarasdi-szinhazi-estek.html

Jegyrendelés: +421 903 274 291, Termalné Kúpalisko, Topol’níky / Nyárasdi Termálfürdő, Termálne Kúpalisko Topoľníky, 93011 Nyárasd

Háttérinfó:

Belinszki Zoltán – Gulyás Levente – Varga Viktor: Holle anyó-családi musical

http://cervinusteatrum.weebly.com/

https://www.facebook.com/holle2013?fref=ts

Meskó Zsolt: Szerelmem, Sárdy – http://szerelmemsardy.blogspot.hu/