Hírforgó, Képgaléria, Média, Sziréna

Ifjúságvédelmi táborok Békés megyében

A Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság általános iskolás gyermekeknek szervezett táborokat.


Az elmúlt évekhez hasonlóan idén nyárra is szervezett táborokat általános iskolás gyermekeknek a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A kezdeményezés célja, hogy a roma gyermekek hasznosan töltsék el szabadidejüket, új ismereteket szerezzenek. Az első tábor 2015. augusztus 10-én 12 órakor nyitotta meg kapuit Szeghalmon, a Vásárhelyi Táborban. A háromnapos programban szerepel a „Közlekedj okosan és biztonságosan!” című előadás, amelyen a diákok a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait sajátíthatják el. A táborozók a szabadvizeken való fürdőzésről és annak veszélyeiről is kapnak tájékoztatást. Emellett a barátok, a társaság megválasztásáról, a droghasználat, a dohányzás és az alkoholfogyasztás hatásairól, káros következményiről is beszélgetnek majd a rendőrség bűnmegelőzési szakembereivel. A rendőrök bemutatják a gyermekeknek szolgálati járműveiket, felszereléseiket és egy speciálisan képzett szolgálati kutyát, aki vezetőjével bemutatót is tart az érdeklődő tanulóknak, illetve kísérőiknek. A diákok a bűnügyi technikusok munkájába is betekinthetnek. A Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője a táborban életvezetési és pályaválasztási tanácsokat ad a roma fiataloknak.

Szeghalom után 2015. augusztus 17-e és 19-e között Békésen, a Dánfoki Üdülőközpontban, majd 2015. augusztus 24-e és 26-a között a Gyomaendrődi Ifjúsági és Sporttáborban folytatódik a gyermekek, fiatalok védelmét, a bűncselekmények és balesetek megelőzésének lehetőségeit oktató programsorozat.