Labdarúgás, Sportsarok

Ismét egy döntetlen

Az Erzsébet-ligeti sportpályán szombaton Orosházát fogadta a Szarvasi FC a megye egyben.


Szarvasi FC – Orosházi Rákóczi Vasas SE 3-3 (2-1), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2015. október 3., szombat 15.00, Szarvas 250 néző. Vezette: Zahorán János.

Szarvasi FC: Kiri, Benczúr, Kukovecz, Szikora, Filyó, Zima, Bakró, Nagy, Moldván, Klimaj, Furár. Csere: Gulyás, Rafaj, András, Bogdán, Petrovics.

Az első helyzet a vendégek előtt állt, ám azzal nem tudtak élni Kiri kapusnak köszönhetően. A szarvasiak sem várattak soká magukra, mikor a 13. percben Furár próbálkozott, de lövését Lévai védte. A 17. percben az Orosháza megszerezte a vezetést Nyéki góljával. Sikerült egyenlíteni a 19. percben Moldván lövésével. Erre rátett egy lapáttal Furár, aki a 22. percben 2-1-re hozta fel a Szarvast. Az első félidő fennmaradó részében nem alakultak ki igazán izgalmas helyzetek.

A második játékrészben alig három perc elteltével a vendégek Tasija 2-2-re egyenlített. Rá nem sokra, az 52. percben Nyéki góljával ismét vendég előny érvényesült. Szerencsére a szarvasiak megrázták magukat és az 55. percben egy megítélt büntetőből Klimaj tudott egyenlíteni, így 3-3-ra alakult az állás. A 75. perc után emberhátrányban folytatta a játékot a Szarvasi FC, de a foghíjas csapatot nem sikerült legyűrnie a vendégeknek, így döntetlennel végződött a meccs.

Szarvasról jól játszott ezúttal Zima és Filyó.

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál, Szarvas

– Remek első félidei teljesítmény után – annak ellenére, hogy nem szerettünk volna -, mégis az öltözőben maradtunk. A bekapott gólok után nagy energiát mozgósítottunk az egyenlítésért, ami sikerült, sőt a kiállítás után is adódtak gólszerzési lehetőségeink.

Polyák László, Orosháza:

– Változatos, jó iramú mérkőzésen, mindkét csapat a győzelemért játszott. Szarvason nem sok csapat tud háromszor eredményes lenni, kár az első két kapott gólért, a büntetőt majd a videón megnézzük.

Következő mérkőzésén, október 10-én, szombaton Mezőkovácsházára utazik a Szarvasi FC.