Labdarúgás, Sportsarok

Hatig meg sem álltak

Szombaton az eddig gyengélkedő mezőkovácsházi csapat látta vendégül a Szarvast a megye I-ben.


 

Mezőkovácsházi TE – Szarvasi FC 1-6 (1-3), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2015. október 10., szombat 15.00, Mezőkovácsháza, 100 néző. Vezette: Szűcs Zsolt.

Szarvasi FC: Kiri, Benczúr, Kukovecz, Szikora, Filyó, Zima, Rafaj, Nagy, Moldván, Klimaj, Furár. Csere: Darida, András, Bogdán, Gulyás, Petrovics.

A hazaiak próbálkoztak először gólszerzéssel, de Hrabovszki próbálkozását Kiri sikeresen védte, viszont Bíró a kipattanót sikerrel rúgta a vendégek hálójába a 18. percben. Kisvártatva, a 21. percben Nagy lövéséből szerencsétlen módon Tóth szerzett öngólt a kovácsháziaknak. A 39. percben Klimaj tizenegyesével megszerezték a vendégek az előnyt. A 42. percben Furár ezen még egyet tolt, így már 3-1 lett az állás a szarvasiak javára, ezzel is vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben, a 48. percben még Hrabovszki próbálkozott ugyan, de a vendéglátók lelkesedése alább hagyott az újabb szarvasi góltól, melyet Zima lőtt az 56. percben. Rá 5 percre Klimaj örvendeztette meg a szarvasi szurkolókat egy újabb góllal. A 71. percben ismét öngól következett, ezúttal Nagy beadásába ért bele szerencsétlenül Szabó, így már 6-1-re húztak el a szarvasiak. Ezután mindkét csapat próbálkozott még, de a végeredményen változtatni már nem tudtak.

Szarvasról jól játszott ezúttal Nagy, Zima és Klimaj.

Edzői nyilatkozatok:

Balázs József, Mezőkovácsháza:

– Az első tizenöt percig voltunk partiban a kulturáltan futballozó Szarvassal. Ezután hibáinkból ismét kivégeztük magunkat.

Rétes Pál, Szarvas:

– A kezdeti botladozások után egyre inkább magunkra találtunk és erőteljes támadójátékot mutatva magabiztosan győztünk az egykor szebb napokat látott hazaiak ellen.

Október 17-én, szombaton fél háromtól a Szeghalmi FC lesz a vendég az Erzsébet-liget sportpályán.