Labdarúgás, Sportsarok

Az utolsó pillanatban jött a győzelem

Pontra „éhes” szabadkígyósi csapat vendégeskedett az elmúlt hétvégén a szarvasi focipályán a megye egy keretében.


 

Szarvasi FC – Szabadkígyósi SZSC 3-2 (1-0), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2015. október 31., szombat 13.30, Szarvas, 200 néző. Vezette:

Szarvasi FC: Kiri, Bakró, Kukovecz, Szikora, Filyó, Zima, Rafaj, Nagy, Moldván, Klimaj, Furár. Csere: Benczúr, Gulyás, András, Bogdán, Petrovics.

Próbáltak a hazaiakra egy erős iramot rádiktálni, de lendületüket hamar megtörte a szarvasi gárda. A 11. percben Nagy lövésével megszerezte a vezetést a hazai csapat. Bár akadtak vendég kísérletek az egyenlítésre, mégis 1-0-s szarvasi előnnyel tért pihenőre a két csapat.

A második félidő harmadik percében Nagy szerzett ismét gólt egy kipattanó labdából. Az 57. percben Török szépített a helyzeten, megszerezve a szabadkígyósiak első gólját. Ettől némileg feléledtek a vendégek, kiegyenlítettebbé vált a küzdelem. A 68. percben egy megítélt szabadrúgásból Farkas egyenlíteni is tudott: 2-2 lett. Kiállítások után, megfogyatkozva folytathatta a mérkőzést a Szarvas. A hazaiak megemberelték magukat szorult helyzetükben, fokozták a nyomást a szabadkígyósi kapu irányában. Végül egy megítélt büntetőből Kiri szerezte meg a szarvasiak harmadik gólját, ami egyben a mérkőzés végét is jelentette.

Szarvasról Nagy D., Kiri és Szikora szerepelt jól ezúttal.

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál, Szarvasi FC:

– Végig nagy küzdelem jellemezte a találkozót, amelyből megérdemelten, mi kerültünk ki győztesen. Sajnálatos, hogy újra nem a csapatok voltak a mérkőzés főszereplői.

Futaki Krisztián, Szabadkígyósi SZSC:

– Hétről-hétre mindig sajt magunkat hozzuk nehéz helyzetbe, így az eredménytelenségünket is magunknak köszönhetjük.

November 7-én, szombaton 13.30-tól a Mezőhegyesi SE látja vendégül a Szarvasi FC-t.