Kézilabda, Sportsarok

Szarvasiak a kupa védők!

Tizennegyedik alkalommal került megrendezésre az ifj.Csery István öregfiúk kézilabda emléktorna.


A házigazda szarvasiak mellett az orosháziak, újkigyósiak és a mezőhegyesiek léptek parkettra az Alkotmány utcai Sportcsarnokban január 3o-án. A körmérkőzéses formában lebonyolított tornán végül a szarvasiak diadalmaskodtak, miután mindhárom ellenfelüket legyőzték. Első helyükkel visszahódították a díszes serleget a 2015-ben győztes kígyósiaktól.

Eredmények:

Szarvas-Orosháza nyitó találkozón a házigazdák 25-13 arányban nyertek. A második találkozó az Újkígyós-Mezőhegyes volt. Ezen a találkozón meglepetésre az esélytelenebb mezőhegyesiek dialmaskodtak Lovász Attila vezérletével 21-15 arányban. A két győztes összecsapásából a Szarvas-Mezőhegyes találkozón hazai siker született 28-16 arányban. A kígyósiak tízet tettek közé az orosháziak ellen, az eredmény 27-17 lett. A záró fordulóban Mezőhegyes-Orosháza 31-18 lett.

A nagy rivális Újkígyós-Szarvas találkozón az első tíz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Aztán 5 perc alatt a szarvasiak elhúztak, pihenőre 13-8-as szarvasi előnnyel vonultak a csapatok. A második játékrészben a házigazda gólgyártást a jól védő Ecker Zsolt sem tudta megakadályozni. A Szarvas 24-18 arányban nyert.

A torna végeredménye: 1. Szarvas, 2. Mezőhegyes, 3. Újkígyós, 4.Orosháza.

A szervezők különdíjakat is kiosztottak. Legjobb kapus címet az újkígyósi Ecker Zsolt kapta, legjobb mezőny játékos a szarvasi színekben játszó Harsányi Viktor lett, gólkirály a mezőhegyesi Lovász Attila 23 dobott góllal, a különdíjasok egy-egy serleget vehettek át. A díjakat a névadó unokái adták át, Bándi Enikő, Bándi Magdolna, Molnár Kinga és Molnár Martin.

Az öregfiúk legközelebb márciusban Orosházán a Tóth Tamás Emléktornán találkoznak. A tornagyőztes szarvasi csapatban az alábbiak léptek pályára: Sebők György és Sztancsik Csaba kapusok, Molnár János, Harsányi Viktor, Domján László, Lestyan Goda Zsombor, Almási László, Sápi Zsombor, Száva Flórián és Nagy József mezőnyjátékosok.